Artikkeli: Pirkanmaa, Virrat

13.2.2021 klo 16:25

Virtain vasemmisto: yhteistyössä päätetty rohkeasti

Talvinen kuva Virtain uudesta koulurakennuksesta
Virtain uuden yhtenäiskoulun rakentaminen on ollut yksi tärkeimmistä päätöksistä päättyneellä valtuustokaudella. (Kuva: Katja Kotalampi.)

Rakentamista ja yhteistyötä, näin arvioi kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Katja Kotalampi (vas.) päättyvää Virtain kaupungin valtuustokautta.

Vaalikausi on ollut poikkeuksellinen, sillä valtuustossa on äänestetty hyvin harvoin. Mikä on erittäin hyvä, sillä asioista on pyritty keskustelemaan ja hakemaan kompromisseja mieluummin kuin riidelty ja äänestetty. Asioiden valmisteluun on osallistunut aiempaa laajemmin niin asiantuntijoita kuin luottamushenkilöitä, kuvaa Katja Kotalampi Virtain valtuuston työskentelyä.

Kotalampi arvioi yhteistyön parantaneen päätösvalmistelua ja antaneen päättäjille rohkeutta tehdä isoja päätöksiä. Vasemmistoliitto pitää uuden yhtenäiskoulun rakentamista yhtenä tärkeimmistä päätöksistä. Hyviä päätöksiä ovat olleet myös yhteistoiminta-alueen, Keituri Soten toiminnan jatkuminen ennallaan, hyvinvointialueen kehittäminen urheilukentän ympärille sekä elinvoimapaketin hyväksyminen.

Rohkeus on vahvistanut paikkakunnan elinvoimaa ja asukasluku onkin kääntynyt nousuun. Tulevaisuutta rakentavia päätöksiä ovat olleen myös syntyvälle lapselle kahdeksan ensimmäistä vuotta maksettava 500 euron lapsiraha sekä opiskelijoiden ja uusien työntekijöiden vuokranalennukset.

Valtuustoaloitteilla lisää henkilökuntaa ja digitaitoja

Olemme tehneet omia valtuustoaloitteita ja yhteisiä aloitteita muiden puolueiden kanssa. Aloitteita ovat esimerkiksi teknisten osaston henkilöstön riittävyys ja henkilöstön sekä luottamushenkilöiden tietoteknisten taitojen parantaminen, jotta digitalisaatiota pystytään hyödyntämään, kuvaa Katja Kotalampi valtuutettujen tekemiä aloitteita. 

Katja Kotalampi on tahtonut varmistaa valtuustoaloitteellaan Virtain mielenterveyspalveluiden, päihdetyön ja avustavan perhetyön resurssien riittävyyden, jotta kuntalaiset saavat riittävästi ja ajoissa tarvitsemiaan palveluita. (Kuva Katja Kotalammen kotiarkisto.)

Valtuustoaloitteen ohjaamana on selvitetty mahdollisuuksia rakennuttaa olemassa oleviin kerrostaloihin hissejä asumisen helpottamiseksi. Lisäksi Katja Kotalampi on tehnyt aloitteen Virtain mielenterveyspalveluiden, päihdetyön ja avustavan perhetyön resurssien riittävyydestä.

Kotalampi on myös tyytyväinen kaupungin digitalisaatiokehitykseen. Hän muistuttaa, että vaikka digitalisaation tuoma muutos aiheuttaa paljon kuormitusta työntekijöille alkuvaiheessa, niin pidemmällä aikavälillä digitalisaatio keventää ja sujuvoittaa kaupungin toimintoja.

Päättyneellä kaudella viranhaltijoiden vaihtuminen on ollut nopeaa, mikä on Kotalammen mukaan tuonut oman lisänsä päätöksentekoon. Hän pitää nuoren kaupunginjohtajan valintaa rohkeana tekona.

Vaikka kaupunginjohtaja vaihtaakin uusiin tehtäviin, on hän saanut aikaan sitä uudistumista, jota häneltä odotimme valintaa tehdessä, toteaa Katja Kotalampi.

Tavoitteena kolmas valtuutettu

Pauli Kotalampi on Virtain työväenyhdistyksen eli Vasemmistoliiton Virtainpaikallisosaston puheenjohtaja. Yhdistys vietti 110-vuotisjuhliaan 2017. (Kuva: Sinikka Torkkola.)

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pauli Kotalampi arvioi päättyvän valtuustokauden antavan hyvät lähtökohdat tulevallekin valtuustokaudelle. Rakentavaa yhteistyötä on hyvä jatkaa.

Virtain Vasemmiston ehdokashankinta on parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on saada sama määrä ehdokkaita kuin edellisissä vaaleissa eli yhdeksän. Pauli Kotalampi arvioi, että koronan tuoma eristäytyminen on näkynyt ehdokashankinnassa. Lisäksi poliitikkojen kohdistuva vihapuhe on saanut monet epäröimään ehdokkuutta.

Edellisissä kuntavaaleissa Virtain vasemmistoliiton kolmas valtuustopaikka oli vain muutaman äänen päässä. Kevään vaaleissa tavoitteena onkin saada kolme valtuustopaikkaa.

III

Vasemmistoliiton kolmannesta paikasta uupui 24 ääntä.

 

 

 

Vasemmistoliiton valtuutetut:

Vesihuoltolaitoksen hoitaja Katja Kotalampi
Eläkeläinen, yrittäjä Pauli Kotalampi

 

 

III

Kuntavaalit 2021 Pirkanmaa on Vasen Kaista -verkkolehden kirjoitussarja, joka esittelee 18.4.2021 pidettävien kuntavaalien ennakkoasetelmia Pirkanmaalla ja jokaisessa Pirkanmaan 23 kunnassa.

Ruoveden vasemmisto: yhteistyö yli puoluerajojen toimii kuntalaisten hyväksi (27.1.2021)
Lempäälän vasemmisto: yhteistyöllä parannetaan kuntalaisten palveluja (26.1.2021)
Mänttä-Vilppulan vasemmisto: Kaupungin talous paremmaksi työllisyyttä lisäämällä  (25.1.2021)
Kokoomuksesta liike nyt ulos (12.11.2020)
Miksi vasemmistoliiton ehdokkaita äänestettiin kuntavaaleissa? (3.11.2020)
Kuntavaaliehdokkuus: oppia ja hauskanpitoa kengännauhabudjetilla (22.9.2020)
Tampereen vasemmiston vaaliohjelmapaja: korona kurittaa, peruspalveluista ei ole varaa tinkiä (15.6.2020)
Mikko Koikkalainen kuntavaaleista: voiton siemen itää onnistuneessa ehdokasasettelussa (27.5.2020)
Vasemmistoliiton väki Orivedellä ja Ylöjärvellä aikoo uusia vuoden 2017 makean vaalivoiton (21.5.2020)
Loikkaukset pudottivat perussuomalaiset vihreiden taakse valtuustopaikoissa Pirkanmaalla (13.5.2020)

Vasemmistoliiton valtuutettujen ammatit on korjattu 13.2.2021 klo 17. Katja Kotalampi on vesilaitoksen hoitaja ja Pauli Kotalampi eläkeläinen ja yrittäjä.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *