Artikkeli: Tampere

8.3.2021 klo 12:49

Annu Toljola: aina kannattaa yrittää!

Minulla oli oma yritys 23 vuotta: sain nähdä mitä ihmeellisimpiä elämäntarinoita, kivoja asiakkaita, työkavereita, mutta sain olla oman itseni pomo. Toivon aina, että ihmiset kannattaisi pikkukauppoja koska niistä saa parhaimman palvelun.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Annu Toljola:

– Asuminen Tampereella: joko omakotitalo tai kerrostalo-rivitalo. Olen asunut suurimman osan elämää omakotitalossa, se on ihanaa elämää. Omakotitalot ovat erittäin yksilöllistä asumista. Me asuimme Lamminpäässä ja meidän omakotiasumiseen liittyi omakotiyhdistys ja Lamminpään Korpi, naapurit ystävällisiä, lapsilla hyvät harrastusmahdollisuudet.

– Nyt olen asunut kerrostalossa Tesomalla kaksi vuotta ja olen yllättynyt kuinka nopeasti tähänkin tottuu. Suoraan ovesta on suojeltu metsäalue, talvella hyvät luistelu- ja hiihtomahdollisuudet. Kesällä uimaranta, ostoskeskus, kaiken saa läheltä myös korona-aikaan. Tämä on Tesoman kehittyvä asuntoalue, uusia kerrostaloja ja asuntoalueita nousee. Kohta tulee paikallisjuna. Minun suurin ihmetykseni on kuinka saadaan kaikki palvelut riittämään. Terveyspalvelut, koulut ja päiväkodit ja muut.

 – Minä päättäjänä kohdistaisin huomioni asumiseen.  Asuinalueiden nousevat tontinvuokrat huolestuttavat, sillä asuntoja täytyy kuitenkin remontoida ja niissäkin on omat maksuvaikeudet ihmisillä. Lämmitysmuodot ovat nyt erilaisia huomioiden ilmasto ja  kestävä kehitys. Eli asuinalueet siirtyvät luonnonmukaiseen lämmitysmuotoon. Te-toimisto siirtää nyt osan toimistaan  kaupungin tai kunnan työllistämiskokeiluun, joka tulee olemaan erittäin tärkeä osa meille, koska se mitä en tässä yhteiskunnassa ymmärrä on se, että aina puhutaan yli 50 -vuotiaiden ihmisten työllistämisestä, vaikka on paljon nuoria, jotka eivät ole olleet koskaan työelämässä! Minä työllistin työmarkkinatuella nuoria sekä uudelleen työelämään tulevia ihmisiä. Heitä oli minulla 23 vuoden aikana noin 50 ihmistä. 

– Hyvää Tampereella on muuntuva ja kehittyvä keskusta. Ottaen huomioon, että pienet kaupatkin pystyvät siellä toimimaan, jotta ihmiset pystyisivät elättämään itsensä myös yrittäjinä.

Yrittäjän lomat

– Pitkän yrittäjäelämän jälkeen sain joskus pitää lomiani viettäen niitä paljon omalla mökilläni Ylöjärvellä. Ainoat lyhkäiset lomat, joita pystyin sitä ennen pitämään, olivat matkustelua ulkomailla. 

– Olin toiminut Pirkanmaan käräjäoikeudessa 15 vuotta, se on ollut erittäin mielenkiintoista ja koko ajan olen toiminut myös Pirkanmaan lautamiesyhdistyksen jäsenenä. Lamminpään vasemmistoliiton, nykyään koko Länsi-Tampereen Vasemmiston kautta olen pystynyt vaikuttamaan asuinalueiden asioihin. 

Annu Toljola

yrittäjä

61 -vuotias 

asuu Tesomalla 

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *