Artikkeli: Tampere

8.3.2021 klo 16:12

Sinikka Torkkola: viihtyisässä kaupungissa aikakaudet kohtaavat

– Onnekseni olen saanut olla mukana kansalaisliikkeissä, joiden ansiosta tamperelaista kulttuurihistoriaa, kuten Tallipiha, on säilynyt, sanoo Sinikka Torkkola. (Kuva: Alberto Reza ja Veera Salmio)

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Sinikka Torkkola:

Kaupungin tulee tarjota hyvän elämän puitteet kaikille asukkailleen yhdenvertaisesti. Valtuuston tärkein tehtävä on varmistaa, että palvelut toimivat eikä yksikään hoivaa, hoitoa, koulutusta tai muuta palvelua tarvitseva jää niitä vaille.

– Kaikkien ihmisten kaupunki sanoihin tiivistyy se, miten Tamperetta pitää rakentaa. Jokaisella kaupunkilaisella tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvään elämään ja onneenkin.
Kaupunginvaltuuston työssä tämä tarkoittaa päätösten seurausten pohtimista: Miten päätös todentuu esimerkiksi koululaisen, kotihoidon asiakkaan, työttömän tai aamuvarhaisella työhön kiirehtivän pätkätyöläisen elämässä.

– Valtuuston toinen keskeinen tehtävä on päättää, miltä kaupunki näyttää, miten siellä asutaan ja liikutaan. Olennaista onkin, että kaupunkia rakennetaan kestävästi ja historiaa kunnioittaen. Kaupunkilaisten pitää tietää, miten päätökset tehdään. Tampereella on aika päästä eroon päätöksenteon korruptiivisista piirteistä, jotka estävät päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. 

Tohtori ja sairaanhoitaja 

– Olen työskennellyt terveysviestinnän ja journalismin tutkijana sekä opettajana yli 20 vuotta Tampereen yliopistossa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden tohtori ja sairaanhoitaja. Olen myös Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan dosentti.

– Asun Tammelassa puolisoni ja 16 vuotta täyttävän Vili-kissan kanssa. Rakastan teatteria ja maata pitkin matkustamista. Ennen koronaa testasin junailua ja totesin: lentämättäkin voi eteläiseenkin Eurooppaan matkustaa. Harrastuksekseni toimitan myös Vasen Kaista verkkolehteä.

Sinnikäs vaikuttaja

– Tampere on ollut kotikaupunkini yli 30 vuotta. Monet asiat ovat muuttuneet paremmiksi, mutta yhä edelleen kaupunkia rakennetaan kulttuurin ja historian arvoja tunnistamatta. Monet arvokkaat rakennukset olisi jo purettu ilman meitä, sinnikkäitä puolustajia.

– Olen vaikuttanut Tampereen valtuustossa vuodesta 2013, ensin varavaltuutettuna ja nyt valtuutettuna ja kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenenä. Päättäjänä olen oppinut, että samaan aikaan pitää pystyä rakentamaan sekä yhteistyötä että uskallusta kyseenalaistaa. Asioihin perehtymällä on mahdollista onnistua molemmissa. 

Sinikka Torkkola

yliopistotutkija, pääluottamusihminen 

60 -vuotias, asuu Tammelassa 

0445252736    sähköposti: s.torkkola[at]gmail.com

facebook

twitter

instagram

verkkosivu

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *