Artikkeli: Tampere

8.3.2021 klo 07:50

Erno Nevalainen: ernomainen valinta

Kuntoilu ja luonto ovat lähellä sydäntäni. Länsi-Tampereella on onneksi hyvät mahdollisuudet lenkkeillä säällä kuin säällä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Erno Nevalainen:

 – Poliittiset arvoni koostuvat tasa-arvosta, jokaisen oikeudesta työhön ja toimeentuloon sekä oikeudenmukaisuudesta. Haluan jokaisella tamperelaisella olevan oikeus hyvään elämään. 

– Päättäjänä olen jämäkkä ja vahva mielipiteissäni, mutta vahvuuteni on ehdottomasti kuuntelutaitoni sekä avoimuus. Olen ollut osallisena Kemin kaupungissa päättämässä vaativista sijoituksista, mitkä ovat aiheuttaneet närää kansalaisissa erityisesti sosiaalisessa mediassa. Poliittisissa päätöksissä ei voi aina kaikkia miellyttää, mutta hyvä päättäjä osaa arvostaa muiden mielipiteitä pitämällä kuitenkin oman päänsä. Tämän minä osaan. 

– Koronavuosi on lisännyt masentuneisuutta, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, joiden ehkäisemiseksi on tehtävä töitä. Erityisesti mielenterveystyöhön tulisi satsata enemmän. Tampere on jo pitkään ollut Suomen vetovoimaisin kaupunki ja tavoite onkin pitää se sellaisena. Työhistoriani ja aiemman poliittisen kokemuksen myötä uskoisin tuovani Tampereen kaupungille uutta, monipuolista näkemystä erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluille. 

Optimistinen ikiopiskelija

– Harrastuksiini kuuluvat näytteleminen, italian kieli sekä monipuolinen urheilu. Vaikka kuntosalilla käynkin, uskon mielen olevan ihmisen vahvin lihas ja siksi olen jatkuvasti kehittämässä itseäni työn ohessa erinäisillä kursseilla, jatko- sekä täydennyskoulutuksilla. Olen päivätöiden lisäksi opiskellut kasvatustieteitä, erityispedagogiikkaa, näyttötutkintojen arvioijakoulutusta sekä tällä hetkellä matkailualan opintoja. Koska olen kiinnostunut matkailuun pohjautuvista opinnoista vuonna 2021, kertoo se mielestäni optimistisesta ja positiivisesta katseesta tulevaisuuteen.

Monipuolinen toimija

– Olen työskennellyt viimeiset 14 vuotta erilaisissa sosiaali- ja terveysalan työtehtävissä. Työkokemusta minulla on koulumaailmasta, varhaiskasvatuksesta sekä lastensuojelutyöstä. Olen toiminut kouluavustajana, perusopetuksen sijaisopettajana, lastentarhanopettajana, päiväkodin johtajana sekä ohjaajana sijaishuollon erityistason lastensuojeluyksikössä. Tämän lisäksi olen kirjoittanut ja julkaissut lastenkirjan ”Kultakala nimeltä Arttu ja Mäntylän metsäkylä”, jolle parhaillaan kirjoitan jatko-osaa. Olen aiemmin ollut kuntavaaliehdokkaana Kemissä vuonna 2012 sekä Valkeakoskella vuonna 2017.

Erno Nevalainen 

32-vuotias 

asuu Tesomalla

sosionomi ylempi AMK, kirjoittaja 

sähköposti: erno.nevalainen[at]pp.inet.fi

facebook

instagram

linkedin

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *