Artikkeli: Tampere

2.3.2021 klo 12:44

Harri Tuominen: pienyrittäjien ja inhimillisten työpaikkojen kaupunki

Olen lähes kasvanut vanhalla sahalla, jossa isäni harjoitti sahaustoimintaa. Se muistuttaa minua juuristani ja kiireettömästä tavasta elää.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Harri Tuominen: 

‒ Toivoisin Tampereen olevan pienyrittäjien ja inhimillisten työpaikkojen kaupunki, jossa ihmiset uskaltavat pyytää apua ja joilla on varaa ostaa yrittäjien ammattitaitoa sitä tarvitessaan. Haluan tulvan pieniä tapahtumia, joissa pääsee osaksi toimintaa. Erityisesti toivon paritanssin kukoistavan. 

‒ Politiikassa haluan olla tukemassa asiallista keskustelua ja argumentaatiota. Käytöstavat ja kunnioitus kuuluvat politiikkaan ja tarvittaessa niitä voi vaatia toisilta. Valtuutettuna toimin kuten elämässä, eli yritän tunnistaa mikä on ongelma ja keksiä miten sen voi korjata. 

‒ Arvostan Tampereen pitkää perinnettä rohkeasti sijoittaa tulevaisuuteen ja kaupungin kehittämiseen. Ymmärrän myös, että joskus suuret hankkeet asettavat yrittäjiä ahtaalle. Tampere on pyrkinyt järjestämään artesaaneille ja taiteilijoille toimitiloja, mutta aika ajoin heitä on ajettu tylysti pois rakennushankkeiden tieltä.

‒ Isyys on vahvistanut tuskaa, jota lasten kohtaama epäoikeudenmukaisuus ja ahdinko tuottaa. Inhoan keinotekoisia vastakkain asetteluja, mutta jos valinta olisi todellinen minulle lasten hyvinvointi tulee ennen aikuisten tarpeita.

Taiteilija ja byrokraatti

‒ Kahden ihanan lapsen ylpeä isä. Kunnostan perheelle 1930-luvun hirsirakenteista taloa kodiksi. Samaan aikaan teen töitä toisella paikkakunnalla. Muulle elämälle, eli tanssille, ei paljon jää aikaa. Läsnäolon lisäksi tällä hetkellä parasta mitä voin ajatella lapsilleni on oikeudenmukaisempi yhteiskunta. Toivon myös jättäväni jälkeeni elävän, planeetan kokoisen biosfäärin.

‒ Tulevaisuudessa toivon löytäväni itseni tylsistä virkamiehen tehtävistä. Toisaalta haaveilen olevani puuseppänä maaseudulla luoden jotain kaunista. Ristiriita on ilmeinen ja tiedostettu, mutta tulevaisuus ei ole kiveen hakattu.

Seuratanssija ja yrittäjä 

‒ Yrittäjyyteni alkoi lukion jälkeen ja sitä on kestänyt 20 vuotta. Aloitin isäni opissa ja suoritin samalla puuartesaanin tutkinnon. Käsityöläisenä haastoin itseni yliopistoon. Pro graduni odottaa väliä ennakoivasta kunnossapidosta Olkiluoto 3, jossa työskentelen tällä hetkellä. Rakkaus tanssiin johti tanssiopintoihin ja tangoyhdistyksen perustamiseen sekä luottamustehtäviin puheenjohtajana. Yksityistiet ovat puolijulkisia toimijoita ja rahastonjohtajan tehtävät ovat pakottaneet miettimään yksityisen ja julkisen rajaa, sekä yhteisön jäsenten oikeudenmukaista kohtelua.

Harri Tuominen

kunnossapidon työnjohtaja, puuseppä 

40 -vuotias, asuu Härmälässä 

0404158412 

sähköposti: harri.tuominen[at]me.com

facebook

twitter

instagram

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *