Artikkeli: Tampere

2.3.2021 klo 16:18

Peter Skogberg: valoa ja hyvinvointia kaikille, ei harvoille

Musiikkia olen harrastanut koko elämäni, mutta viime aikoina myös valojen parissa säätäminen on alkanut kiinnostamaan.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Peter Skogberg:

‒ Luonto ja eläimet täytyy ottaa huomioon aivan uudella tavalla politiikassa ja arjessa. Minun Tampereellani myös parempiosaiset omaksuvat, että palveluihin panostaminen ja pienituloisuuden torjuminen on eettisesti oikein ja hyödyttää ihan kaikkia. Tulotasosta huolimatta pitää päästä harrastamaan. 

‒ Eläinten elämän huomiointia pitäisin varmasti esillä näkyvästi. Erikoisteemasta huolimatta kannatan muuten isoissa linjoissa useimmiten puolueeni linjaa. Puolueiden välinen yhteistyö onnistuu, vaikka joissain asioissa yksin jääkin. Keskittyisin päättämiseen pätemisen sijaan. Tekohymykuvien ja namedroppailun sijaan julkaisisin selkeitä esityksiä päätöksistä. 

‒ Tampereella on hieno yliopisto, jota itsekin on tullut käytyä – tosin ehkä vähän liian kauan. Muustakin koulutukseen liittyvästä voi olla ylpeä, mutta koulujen sisäilmaan ja opettajien riittävään määrään on syytä panostaa. Ratikka näyttää jo hienolta ohi mennessään, mutta pyörätiet on saatava parempaan kuntoon niin terveys-, kätevyys- kuin säästösyistäkin. Vaikka kaikki liikennemuodot tulee ottaa huomioon, autoilun ehdoilla mennään vielä liiallisesti. Eläinten oikeuksien toteutuminen on Tampereellakin vielä lapsenkengissään. Mielenterveyspalveluiden täytyisi olla paremmin saatavilla. 

‒ Olen asunut jossain täällä päin koko elämäni. Vaikka yritän itsekkäistä ja epäitsekkäistä syistä toimia mahdollisimman paljon pienituloisuuden torjumiseksi, itsellä on käynyt tuuri taloudellisesti. Pirkkalan omakotitaloalueella vietetyn lapsuuden jälkeen olen nimittäin päätynyt hyvin työllistetylle ohjelmistoalalle. Hyvä tuuri tuo myös vastuuta. Kaikki voi myös aina muuttua, jopa omassa elämässä.

Tyytyväinen veronmaksaja näiltä kulmilta:)

‒ Tulen vaatimaan aina vaan enemmän hyvinvointivaltion palveluihin panostamista ja maksan ilolla veroja. Eläimet eivät voi puhua tamperettakaan, joten yritän puhua sitä heidän puolestaan. Tällä hetkellä viimeistelen ikuisia opintojani. Muuten vapaa-aika kuluu eläinaktivismiin, keräilyyn, ohjelmointiin ja musiikkiprojekteihin. Koska toimin osa-aikaisena kotihiirenä, niin mieluiten oleilen puolison, eläinten ja eräiden parhaiden tamperelaisten sekä parin muun seurassa.

Ohjelmoija ja raivovegaani

‒ Vaalien aikaan sekä sopivasta mielenosoituksesta kuullessani usein aktivoidun kaduillekin, mutta muutoin keskityn pitkälti nettipolitikointiin. Pidän käytännön ideoista sekä ratkaisuista enemmän kuin maalailusta ja termikikkailusta.

‒ Politiikassa voidaan tehdä suuria asioita, mutta näen myös kestävään kulutukseen sitoutumisen sekä veganismin poliittisina tekoina. Hienoja puhuvilta vaadin hienoja tekoja.

‒ Ohjelmointityötä opiskelevana ja tekevänä olen ollut mukana toteuttamassa sovelluksia politiikan avoimuuden, hyvinvoinnin sekä ekologisen elämäntavan edistämiseksi.

 

Peter Skogberg:

ohjelmoija 

34-vuotias 

asuu Järvensivulla 

 

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *