Artikkeli: Tampere

2.3.2021 klo 07:33

Katja Vänni: inhimillistä politiikkaa ympäristön ehdoilla

Olen aina tykännyt matkustaa junalla. Nyt se on myös ekoteko. Julkisen liikenteen tulee olla toimivaa yli kuntarajojen ja hinnaltaan kaikkien saavutettavissa. (Kuva: Amra Susa Lepisto)

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Katja Vänni:

– Minun Tampereellani tehdään inhimillistä politiikkaa ympäristön ehdoilla. Julkiset palvelut ovat toimivia, kohtuuhintaisia tai maksuttomia. Edullisia vuokra-asuntoja tarvitaan ja lisätään puurakentamista. Metsiä, puistoja ja muuta kaupunkiluontoa on säilytettävä riittävässä määrin.

– Päättäjänä olisin yhteistyökykyinen, suorasanainen ja toimisin aktiivisesti minulle tärkeiden asioiden toteuttamisessa. Haluan kuunnella ihmisiä, olen innostunut oppimaan uutta ja perehtymään asioihin syvällisesti. 

– Kokemukseni mukaan julkiset palvelut, kuten perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito toimivat pääasiallisesti hyvin. Asiakasta kuunnellaan ja arvostetaan asiakkaan mielipidettä hoitonsa suhteen. Julkinen liikenne on toimivaa ja se kehittyy edelleen.

– Terveydenhuollon maksut ovat liian isoja monelle pienituloiselle, varsinkin eläkeläiselle. Joukkoliikenteen maksuista tulisi saada alennusta myöskin alle 65-vuotiaiden eläkeläisten ja alennuslipun aikarajoitus pitäisi poistaa.

– Mielenterveyspalveluihin ei pääse joko ollenkaan tai liian hitaasti. Henkilökuntaa on palkattava lisää. 

Luonnonlapsi kaupungista

– Olen syntynyt Tampereella ja asunut täällä lähes koko elämäni. Työurani koostui pääasiassa tehdastyöstä sekä lähihoitajan työstä vanhuspuolella. Jo nuorena kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista. Melko pian jäätyäni työkyvyttömyyseläkkeelle liityin Vasemmistoliiton jäseneksi. Nyt olen ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Eläimet ja eläinten oikeudet ovat minulle tärkeitä. Koirani antoi elämälleni merkityksen 14 vuoden ajan. Olen tukenut rescue -yhdistyksiä ja Suomen eläinsuojeluyhdistystä. Parhaiten rentoudun metsässä ja muualla luonnossa liikkumalla. 

– En ole enää palkkatyössä. Olen Vasemmistoliitossa tehnyt vapaaehtoisena käytännön työtehtäviä, kuten ollut vastuussa telttailujen järjestämisestä, auttanut vaalimainosten tekemisessä ja tukenut vaaleissa ehdokkaiden kampanjoita.

Katja Vänni 

työkyvyttömyyseläkeläinen 

52 -vuotias

asuu Ruotulassa

sähköposti: vanni.katja[at]gmail.com

 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *