Artikkeli: Tampere

1.3.2021 klo 17:10

Jukka Peltokoski: tehdään Tampereesta yhteinen jälleen!

Kuvassa olen työhuoneellani. Työskentelen Kansan Sivistystyön Liiton (KSL) opintokeskuksessa koulutustuottajana. Korona on tehnyt minusta verkkokouluttajan ja -kokoustajan. 

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Jukka Peltokoski:

– Minä haluaisin Tampereen, jolla olisi vahva paikallistalous ja omaehtoinen kaupunkikulttuuri. Tampereen olisi osallistettava kaupunkilaisia päätöksentekoon ja tuettava yhteisöllistä toimintaa. Tulevaisuuden Tampere näyttää tietä ilmastokaupunkina! 

– Päättäjänä olisin tutkiva ja kehittävä päättäjä. Minulla on taustaa yliopistolla, mutta myös kansalaisjärjestöissä ja osuuskuntaverkostoissa. Osaan organisoida prosesseja ja minulla on näkemystä.

– Valtuutettuna organisoisin vertaisalustan, joka ratkoisi ongelmia ja työstäisi aloitteita uuden kaupunkipolitiikan tekemiseen. Toimisin yhteisöllisesti.

– Parasta Tampereella ovat ihmiset. Istuitpa minne vain, aina voit alkaa jutella jonkun kanssa. Tampereella on tasavertainen tunnelma, joka tulee kaupungin työväenluokkaisista juurista. Tampere on hyvinkin Suomen paras kaupunki. Rautateiden risteyskohtana ja oppilaitosten keskittymänä Tampere voi vain kasvaa ja kehittyä. Tampereella pitäisi olla kierrätyskeskuksia tai pikemminkin kiertotalouden keskuksia ympäriinsä. Kierrätys- ja jätepalvelujen lisäksi ne voisivat ylläpitää toimitiloja ja toimia sosiaalisen ja kulttuurisen elämän “hubeina”. Kaupunki voisi organisoida keskukset sosiaalisina osuuskuntina. 

– Elämän ja politiikan erottelu on mahdotonta. Yhteiskunta pitää muuttaa, jotta meillä olisi mahdollista elää ekologisesti ja sosiaalisesti.

– Kunta on tässä avainasemassa, sillä kunta on arkielämän tila. On paljon kunnan päätöksistä kiinni sujuvatko vai takkuavatko palvelut, miten kohtuuhintaista julkinen liikenne ja asuminen on, millaisia mahdollisuuksia meillä on ekologisiin valintoihin ja yhteisölliseen elämään, ja niin edelleen.

Vain elämää

– Oma arkeeni kuuluu työn ja järjestötoiminnan lisäksi perhe, lenkkeily, avantouinti, astanga, kirjat, keikat, teatteri, näyttelyt, matsit, kapakat ja vaikkapa Tammelan tori. Nämäkin monin tavoin riippuvaisia kaupungin päätöksenteosta.

Yhteiskunnallinen työntekijä 

– Työskentelen koulutustuottajana KSL-opintokeskuksessa, joka on vasemmistolainen vapaan sivistystyön järjestö. Järjestän koulutuksia ja tilaisuuksia sekä tuotan opintomateriaaleja ja kirjoja. Toimin myös ajatuspaja Vasemmistofoorumin johtokunnassa ja Osuuskunta Väenvoiman hallituksessa.

– Käyn niin työkseni kuin muutenkin paljon keskusteluja yhteiskunnallisesti aktiivisten ihmisten kanssa. Tuntosarvet ja verkostot ovat auki moneen suuntaan. Annettavaa olisi myös kuntapolitiikkaan!

Jukka Peltokoski

koulutustuottaja, ytl

46 -vuotias, asuu Petsamossa (Saukonmäki) 

0400265919 

sähköposti: jukka.peltokoski[at]protonmail.com

facebook       twitter

instagram      verkkosivu

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *