Artikkeli: Tampere

3.3.2021 klo 16:22

Mikko Aaltonen: tuetaan niitä, jotka tarvitsevat tukea

Viihdyn Tampereella ja Tampereen keskustassa. Suomessa ei ole paljoa oikeaa kaupunkiympäristöä mutta Tampereelta sitä löytyy. Kaupungin keskusta on paikka, josta kaupunki tunnetaan ja muistetaan. Puheista huolimatta Tampereen keskusta on edelleen elävä urbaani ympäristö jollainen kuuluu eurooppalaisesta kaupungista löytyä.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Mikko Aaltonen:

– Minun Tampereeni on hyvä paikka elää kaikille. Haluan, että Tampereella ihmisten arki on sujuvaa ja ihmisistä pidetään huolta. Arjen elämää tukevat palvelut on pidettävä kunnossa ja niitä on parannettava entisestään. Asumisen hinnan pitää Tampereella olla sellaisella tasolla, että jokaisella on varaa omaan kotiin. 

– Päättäjänä olisin harkitseva ja asioista selvää ottava. Haluan, että päätökset perustuvat parhaaseen mahdolliseen tietoon eivätkä arvailuihin. Päätöksillä haluan olla edistämässä tamperelaisten hyvinvointia. Tämä edellyttää erityisesti heikoimmassa asemassa olevien huomioimista.

– Päättäjänä haluan myös rakentaa yhteistyötä. Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että kukaan ei saa mitään aikaiseksi yksin vaan yhteistyö on edellytys tuloksille. 

– Tampere on sopivan kokoinen ja elävä kaupunki. Meillä on monia etuja kuten ainakin toistaiseksi pääkaupunkiseutua matalammat asumisen kustannukset ja liikkuminen kaupungissa on helppoa verrattuna isompiin kaupunkeihin. Monet kaupungin palvelut ovat toimivia, vaikka monessa kohtaa kehittämisen varaa onkin. Kaupungin kulttuurielämä on vilkasta ja se tunnetaan laajasti. Ratikkaliikenteen aloittaminen nostaa kaupungin uudelle tasolle moneen muuhun paikkaan verrattuna.

– Tampereen hyvistä puolista on pidettävä huolta. Palveluista erityisesti mielenterveys- ja päihdepalveluiden saatavuutta on parannettava. Asunnottomuuden vähentämiseen on ryhdyttävä toden teolla. 

Puolimaraton kerran vuodessa

– Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi kouluikäistä lasta. Asumme Amurissa, keskustan tuntumassa. Kävin monen vuoden ajan Helsingissä töissä ja koti sujuvien yhteyksien varrella auttoi arjessa. Harrastukseni on pitkään ollut lähinnä kunnallispolitiikka. Työt ja luottamustoimet ovat vieneet ajan ja muulle ei ole paljoa jäänyt tilaa.

– Siitä olen kuitenkin pitänyt kiinni, että kerran vuodessa juoksen puolimaratonin. Luen mielelläni kirjoja ja sarjakuvia sekä kuuntelen musiikkia. Lukeminen on painottunut tietokirjallisuuteen ja kaunokirjallisuutta on tullut luettua vähemmän. Musiikissa pidän vaihtoehtoisemmasta musiikista useilta vuosikymmeniltä ja edelleen koitan löytää uuttakin kiinnostavaa musiikkia.

Harrastuksena yhteiskunnallinen vaikuttaminen 

– Olen aikaisemmin työskennellyt talouspäällikkönä, apulaispormestarina ja talous- ja hallintojohtajana. Tällä hetkellä olen kuitenkin keskittynyt luottamustehtävieni hoitoon. Niitä on melko paljon ja niiden yhteensovittaminen työn kanssa on hankalaa.

– Kaupunginvaltuuston kolmantena varapuheenjohtajana osallistun kaupunginhallituksen kokouksiin, jotka pidetään lähes joka maanantai. Näiden lisäksi ovat valtuuston kokoukset kerran kuussa ja monia muita eri kokouksia sekä tapaamisia.

– Vuoden ajan olen ollut jäsen Euroopan alueiden komiteassa, joka kokoontuu kuudesti vuodessa kolme päivää kestävään täysistuntoon. Tehtävään kuuluu myös valiokuntatyöskentelyä ja muita kokouksia. 

Mikko Aaltonen

kaupunginvaltuutettu

44 -vuotias, asuu Amurissa 

0503022110 

sähköposti: mpaaltonen[at]gmail.com

facebook

twitter

verkkosivu

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *