Artikkeli: Tampere

3.3.2021 klo 07:48

Milka Hanhela: Tampereen tulevaisuuden määrittävät panostukset koulutukseen, hyvinvointiin ja ympäristöön

Olen viettänyt Sorsapuistossa kavereiden kanssa lukemattomia kesäiltoja keskustellen ja hassutellen, ja rakastan puiston tunnelmaa.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Milka Hanhela:

– Jotta Tampereesta voi kasvaa kaupunki, jossa jokaisella on hyvä asua, on keskityttävä yhdenvertaiseen koulutukseen, hyvinvoinnin ja mielenterveyden tukemiseen sekä kaupunkiympäristön kehittämiseen luonnon ja ihmisten ehdoilla. 

– Ajattelen olevani päättäjänä samanlainen kuin ihmisenäkin. Koen, että minulla on vahvat periaatteet, joiden varassa toimin. Ihmisten yhdenvertaisuus ja hyvinvointi sekä luonnon, kulttuurin ja sivistyksen itseisarvot ovat minulle tärkeitä. Keskustelevuus, yhteistyökyky ja analyyttisyys taas auttavat löytämään asioihin erilaisia näkökulmia ja punnitsemaan kokonaisuuksia. 

– Tampereen historia, ihmiset, kulttuuri ja luonto ovat ainutlaatuiset; Tampere on koti.

– Kuten muuallakin Suomessa, peruspalveluiden rahoituksen taso on kaupunkimme isoin ongelma. Koululaiset, potilaat ja asiakkaat kärsivät pitkistä jonoista ja henkilöstö heikoista työoloista. Vakaa ja riittävä rahoitus tukisi kaikkien kaupunkilaisten hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta.

– Tampereen tavoite hiilineutraaliudesta sekä luonnon suojeleminen vaatii myös isoja päätöksiä tulevilta vuosilta. Kaupungin kasvaessa on yhä tärkeämpää panostaa ympäristöystävälliseen kaupunkisuunnitteluun sekä joukkoliikenteeseen. 

Tamperelaistunut kasvatustieteilijä

– Olen alkujaan Espoosta lähtöisin oleva, nykyisin vahvasti Tampereelle juurtunut kasvatustieteilijä ja kaupunginvaltuutettu. Sillä vapaa-ajalla, mitä politiikasta ja opinnoista liikenee, soitan pianoa tai pakenen todellisuutta scifin, fantasian tai roolipelien pariin.

– Kasvatuksen ja koulutuspoliitiikan ohella minua kiinnostavat kaikenlaiset yhteiskunnalliset kysymykset ja niiden väliset yhteydet. Etiikka, talous, taide, ihmismielen toiminta ja muut kokemusmaailmaamme määrittävät asiat ovat myös aina vuorollaan pohdinnassa.

Vaikuttamistyön moniosaaja

Tampereella olen kaupunginvaltuutettu ja elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsen. Olen istunut kolmen järjestön ja kahden säätiön hallituksissa sekä monenlaisissa toimielimissä ja työryhmissä. Kansalaisvaikuttajana olen ollut tekemässä kannanottoja, lausuntoja, mielenosoituksia ja tapahtumia erilaisista aiheista. Pidän järjestöjen ja kansalaisten vaikuttamistyötä korvaamattomana.

 

Milka Hanhela 

kaupunginvaltuutettu, opiskelija 

34 -vuotias, asuu Hervannassa 

0407570253 

sähköposti: milka.hanhela[at]gmail.com

facebook     twitter

instagram    verkkosivu

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *