Artikkeli: Tampere

9.3.2021 klo 09:31

Petri Jokiranta: vastuullista vastuunkantoa

Etäkokouksien ja palaverien vastapainona metsät, maisemat ja laskettelu.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Petri Jokiranta:

– Vaikka hieman kliseiseltä kuulostaakin, minun Tampereella on hyvä asua. Palvelut ovat helposti tavoitettavissa ja tarvittaessa, eritoten lasten osalta, palvelua saa nopeastikin. Kaupunki kehittyy eikä ”polje paikoillaan”. Tampereella on ilo asua.

– Päättäjänä olen hyvin harkitseva. Perustan päätöksenteon tietoon ja tutkittuihin asioihin, en mutuun. Pyrin aina myös arviomaan vaikutukset – päätöksenteon kohdalla on aina hyvä kysyä mitä päätettävä asia tarkoittaa laajemmin hyvinvoinnille nyt ja huomenna. 

– Kasvavan ja kehittyvän kaupungin tulee tulevaisuudessakin olla kehityksen kärjessä. Yksi tapa kehittää kaupunkia on hyödyntää entistä laajemmin olemassa olevaa infraa ‒ raiteita. Lähiöistä Tesoman suunta sekä Peltolammi/Multisilta suunta ovat sellaisia joihin ratikkaa ei ole kaavailtu ‒ lähijunalla saataisin myös nämä suunnat raiteistettua.

– Ehkä ajattelen naivisti mutta politiikan uskottavuuden kannalta olisi erittäin tärkeää, että asioita tehdään yhdessä eikä sorruta toisten haukkumisiin. Sen pitäisi olla mielestäni itsestäänselvyys ‒ ketään ei pidä kiusata.

Suurperheen isä

– Olen suurperheen isä jolle perhe on tärkein voimavara. Perheen kanssa parasta ajan viettoa on kun lomaillaan ja päästään yhdessä ”arjen ulottumattomiin”. Vähintään kerran vuodessa pyrimme matkaamaan talvi-aikaan pohjoiseen, siellä kaikille yhteinen harrastus, laskettelu, on helppo toteuttaa koko talven edestä.

– Myös metsässä retkeily on rentouttavaa, se ajaa ajatukset väkisinkin pois kaupungin kiireestä ja arjen pyörteestä. Suurperheessä kun arki useasti on hieman hektinen aikatauluineen, harrastuksineen ja muine menoineen.

– Erityinen kiinnostuksen aihe löytyy ammattiyhdistystoiminnasta. Onko se sitten työtä vai harrastusta ‒ välillä varmaan molempia. Siitä olen kuitenkin täysin varma että ammattiliitoista on apua ja hyötyä niin työssä kuin vapaallakin 😊 

– Päivätyöni System Engineerinä on monesti hyvin poukkoileva. Pääasiallinen syy poukkoilevuuteen on että työni ohella toimin toimihenkilöiden luottamusmiehenä ja tämä vie päivätyöhön käytettävää aikaa huomattavasti. Kalenterista onkin tullut yksi tärkeimmistä tietokoneen ohjelmista.

– Viime syksynä ammattiliiton jäsenet äänestivät minut kolmannelle edustajakaudelle ja toimin päivätyön ohella myös Ammattiliitto Pron hallituksen jäsenenä sekä sopimusalani, teknologiateollisuuden, TES-neuvottelukunnassa.Toimin myös paikallisessa ammattiyhdistyksessä ja ay-toiminnan lisäksi sairauskassan hallituksessa joten kalenteri on monesti täyteen pakattu.

– Kaikenlaisissa tehtävissä olen huomannut että yhdessä tekemällä saadaan aina enemmän aikaan.

– Yksi tärkeimmistä motivaattoreista näissäkin tehtävissä on tulevaisuuden työelämän ehtojen turvaaminen – myös tulevilla sukupolvilla on työehdot oltava kunnossa. 

Petri Jokiranta 

System Engineer, luottamusmies 

41 -vuotias

asuu Kalkunvuorella 

sähköposti: petri.jokiranta[at]gmail.com

facebook

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *