Artikkeli: Tampere

9.3.2021 klo 11:15

Tampereen Vasemmisto jätti täyden ehdokaslistan

Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén jätti Tampereen keskusvaalilautakunnalle täyden sadan ehdokkaan ehdokaslistan.

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta eilen iltapäivällä kun Tampereen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jouni Sirénin asteli virastotalolle täysi ehdokaslista mukanaan.

Lista jätettiin Tampereen keskusvaalilautakunnan sihteereille Katja Korhoselle ja Juha Perämaalle, jotka olivat perustaneet väliaikaisen toimistonsa kaupunginvaltuuston istuntosaliin.

‒ Vaaleihin mennään sananmukaisesti täysillä. Meitä ehdokkaita on listalla enimmäismäärä eli sata, Sirén iloitsee.

Tampereen Vasemmistoliitto lähtee siis hakemaan vaalivoittoa sadan ehdokkaan voimin. Tuo ehdokasjoukko koostuu monenlaisista eri taustoista tulevista ihmisistä, joiden yhteinen tavoite on, että tulevalla valtuustokaudella vasemmistolaisten ääni kuuluu Tampereen päätöksenteossa.

Sirén kuvailee ehdokasjoukkoa hienoksi läpileikkaukseksi tamperelaisista. Joukossa on opiskelijoita, työikäisiä ja eläkeläisiä. Nuorin ehdokas on 19-vuotias ja vanhin 77-vuotias. 

Myös ammattien kirjo on laaja: mukana on duunaria, eläkeläistä, yrittäjää, opiskelijaa, taiteilijaa, tutkijaa, lääkäriä, opettajaa, aktivistia, ja jokaisella heistä omalaatuinen ja erityinen taustansa. Sen ansiosta Tampereen Vasemmistossa pystytään ajamaan kaupunkilaisten arkeen ja elämään liittyviä asioita useista eri näkökulmista.

Ehdokaslista luovutettiin kansainvälisenä naistenpäivänä, joten lienee paikallaan tutkia myös ehdokkaiden sukupuolijakaumaa. Ehdokkaista 52 on miehiä, 45 naisia ja 3 on ilmoittanut sukupuolekseen muu.

Kuntavaalistartissa voiton makua

Viimeisimmässä YLEn puoluekannatusmittauksessa Vasemmistoliitto pomppasi ylöspäin, kun se sai 9,1 prosentin kannatuksen. Tämä uutinen antoi kaikille Vasemmistoliiton ehdokkaille henkistä lisäbuustia kuntavaalikampanjointiin.

Viime lauantaina Tampereen Vasemmisto tarjosi ehdokkailleen kunnianosoituksen, kun kuntavaalistartti lähetettiin Ylävitosesta suorana videopalvelu Youtuben kautta. Ehdokkaille terveisiä oli tuomassa muun muassa Li Andersson, Anna Kontula, Minna Minkkinen ja Liban Sheikh.

Terveisten lisäksi katsojat saivat nauttia myös opastetusta kierroksesta työväenmuseo Werstaalla sekä upeista musiikkiesityksistä Lepolan Akka & Kulkutauti -bändin esittämänä. Tapahtuman tallenteen voi edelleen katsoa Tampereen Vasemmiston Youtube-kanavalta.

Tampereen Vasemmiston kuntavaaliehdokkaisiin voit tutustua muun muassa Vasemmistoliiton ehdokasgalleriassa tai täältä Vasemman Kaistan sivuilta löytyvistä artikkeleista, joista saat paljon tietoa ehdokkaiden vaaliteemoista ja taustoista. Löydät taatusti tästä upeasta sadan ehdokkaan joukkueesta sinulle sopivan ehdokkaan!

Vaalien siirtämisen vuoksi ehdokaslistat tarkastetaan vielä uudestaan toukokuun 4. päivänä. Nyt nimetyt ehdokkaat voivat kuitenkin jo aloittaa kampanjoinnin.

Ehdokaslista (Tampereen vasemmiston verkkosivut) 

Ehdokkaiden esittelyt Vasen Kaista verkkolehdessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *