Artikkeli: Vasemmisto

4.5.2021 klo 17:32

Pirkanmaan vappu 2021: toisena koronavuonna kokoonnuttiin pienessä piirissä

Salme Lehtonen lausui joitakin sanoja Ruoveden vasemmiston, sosialidemokraattien ja eläkeläisten yhteisessä vapputapahtumassa.

Sunnuntaina julkaisimme koosteen niin valtakunnallisista kuin paikallisista vapputervehdyksistä. Vappua muistellen tähän juttuun on vielä koottu kuvin vapputunnelmia eri puolilta Pirkanmaata.

Hämeenkyrö

(Kuva: Raija Westergård)

Hämeenkyrössä surmattiin sisällissodassa yli 300 punaista. Merkittävä osa teloitettiin hautausmaan viereiseen joukkohautaan. Paikalle pystytettiin 30 vuotta myöhemmin muistomerkki. Tänä vuonna Hämeenkyrön Vasemmistoliitto oli pandemian vuoksi pienellä porukalla liikenteessä. Muistomerkille laskivat seppeleen Miska Vesikko ja Mirka Löf.

Ruovesi

Ruovedellä aatteensa puolesta menehtyneiden muistomerkille kokoonnuttiin paikallisen vasemmiston, sosialidemokraattien ja eläkeläisten voimin. Koronarajoitusten vuoksi perinteistä vappujuhlaa ei voitu pitää. Salme Lehtonen lausui tilaisuudessa muutaman sanan.

Lempäälä

Lempäälässä käytiin vasemmiston voimin viemässä seppele muistomerkille Ämmänristinmäelle. Puheen piti Pirkanmaan Vasemmiston puheenjohtaja Virva-Mari Rask, seppeleen laskivat Tuula Petäkoski-Hult ja Riku Floman.

Ylöjärvi

Ylöjärvellä vasemmiston puheenjohtajisto Aki Leppänen ja Mika Koivula laskivat seppeleen punaisten muistomerkille. Vahvana oli toive, että ensi vuonna voidaan taas juhlia joukolla puheineen ja liehuvin lipuin.

Orivesi

(Kuva: Tero Lind)

Orivedellä Anne Lappalainen ja Mari Lind laskivat seppeleen punaisten muistomerkille.

(Kuva: Irma Koskela)

Myös Oriveden Eräjärvellä laskettiin ruusuja muistomerkille.

Virrat

Virroilla laskettiin perinteiseen tapaan seppele vakaumuksena puolesta kaatuneiden muistomerkille, tällä kertaa ilman yleisöä.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *