Artikkeli: Tampere

16.5.2021 klo 14:48

Tuija Hanhisalo: jokainen on laulun arvoinen

Minun elämäni ykköset on lapsenlapset, joita on neljä. Viihdyn missä tahansa, kun olen lasten kanssa. Tässä sohvatuoli ja lapsi sylissä.

 Vasen Kaista esittelee tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat, vuorossa Tuija Hanhisalo:

– Minun Tampereeni on hyvä paikka elää, kaupunki jossa kuntalaisia kuunnellaan ja arvostetaan. Ja ymmärrämme kuinka hieno paikka Tampere on asua. Ja puhallamme samaan hiileen ja yritämme tehdä Tampereesta vielä paremman. 

– Päättäjänä olisin oikeudenmukainen, toimisin omalla sydämellä ja omilla aivoilla enkä olisi muiden vietävissä. Ja pitäisin puheeni eikä tuuli huulia heiluttelisi. Ja ottaisin ihmisen ihmisenä eikä tittelit häikäisisi. 

– Huonoa on, että monilla on seinät tullut vastaan. On kuukausien jonot velkaneuvontaan. Tampereella on hyvää se, että meillä on tilaa täällä. Vesiä riittää, luonto on lähellä eikä kaupunki ole liian iso. Palveluita löytyy. Nyt korona-aikana on monen kuntalaisen talous järkkynyt. Kaupunki on myöntänyt tietyin ehdoin kuntalaisille sosiaaliluottoa joka on enimmillään 10 000 euroa. Ja nyt kaupungin pitäisi nostaa sosiaaliluotto 20 000 euroon, jotta useampi kuntalainen voisi hakea koronan runtelemaan talouteen apua. 

 

– Olen neljän lapsen äiti ja neljän lapsen mummu Tesomalta. Olen monessa sopassa keitetty, mutta aina noussut jaloilleni vaikka monta kertaa olen kaatunut. Töitä olen tehnyt reilut  40 vuotta ja vielä on työelämää edessä. Tykkään kissoista, joita on kotona kaksi: Simo, 13- vuotias maatiainen ja Tihru, 11-vuotias norjalainen metsäkissa. Itse olen myös maatiainen, ikäni asunut Tampereella. Enkä ole täältä koskaan muuttamassa pois. Tampere on hyvä paikka asua. 

– Olen siis myyjä ammatiltani. Joskus olin liiton hommissa mukana ja olin edustajistossa ja töissä luottamusmiehenä. 

Apua sitä tarvitseville

– Tampereella hyvää on se, että saamme jälleen mielenterveyspotilaille uuden yksikön. Parannettavaa meillä on liittyy myös tähän uuteen yksikköön: siellä on aivan liian vähän paikkoja ja sieltä on kotiuduttava yöksi. Mielenterveysongelmista kärsiville usein yöt ovat pahinta aikaa. Meidän täytyisi siis lisätä uusia yksiköitä mielenterveyspotilaille, sellaisia,  joissa on runsaasti enemmän paikkoja ja joissa voisi viettää myös yönsä.

– Tampereen Nekalaan aukeaa Tampereen evankelis luterilaisten seurakuntien uusi vähävaraisille kaupunkilaisille tarkoitettu Puoti-ruokakauppa. Tälläistä toimintaa Tampereen kaupungin tulisi tukea enemmän, jotta saisimme kohdistettua apua myös muille alueille.

– Ikäihmisten palveluita on parannettava ja palveluasumisen täytyisi olla kohtuuhintaisia. Omaishoidontukea olisi tärkeä nostaa, jotta toinen toisesta huolta pitävä pärjää myös itse. Tampereen kaupungin kotihoitoa täytyisi tehostaa ja kotihoidon piiriin pääsyä helpottaa.

– Vuokra-asuntojen hinnat nousevat ja kaupungin täytyisi pystyä tarjoamaan kohtuuhintaista asumista kaikille sitä tarvitseville. 

 

Tuija Hanhisalo 

myyjä 

58-vuotias 

asuu Tesomalla

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *