Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

17.5.2021 klo 16:05

Vihdoinkin kahviteltta torilla

Valmiina puhumaan kaupungin asioista. Kuvassa vasemmalta Leena Haapa-aho, Jouni Sirén ja Sohvi Sirkesalo. (Kuva: Markku Uusiniemi)

– Torilla oli hyvä meininki. Useat olivat halukkaita juttelemaan ja Kansan Uutiset kelpasi monelle, tiivisti Jukka Pikkarainen tunnelmia Tammelantorilla lauantaina, kun vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaat tapasivat kaupunkilaisia.

Auringon lämmittämällä torilla kaupunkilaisia tapasivat myös Leila Tilvis ja Jukka Pikkarainen. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Samaa mieltä olivat myös muut ehdokkaat, kuten Leena Haapa-aho, joka kertoi kaivanneensakin kahvitelttailua ja sen tuomaa vaalitunnelmaa.

Ja kuten aina vasemmiston kahviteltalla, maailmaa parannettiin vähän joka kantilta torilta eduskuntaan ja työpaikoilta terveyskeskuksiin. Aivan tavanomainen torikahvittelu tilaisuus ei kuitenkaan ollut, sillä kerrallaan teltalla vieraili vain muutama ehdokas. Myös turvaväleistä huolehdittiin ja maskeja käytettiin.

Eteläpuisto, kaavoitus, työelämä, eduskunta…

–  Ihmisiä puhuttivat työelämän asiat, kuten työnantajien irtautuminen keskitetyistä työehtosopimusneuvotteluista, tiivistää Jouni Sirén keskustelujen aiheita.

Puhuin ihmisten kanssa koronasta, perussuomalaisten eduskuntasirkuksesta, kansallismielisyyden noususta, työelämän murroksesta, pettymyksestä poliitikkoja kohtaan sekä omista vaaliteemoistani, erityisesti paikallistaloudesta, kuvailee Jukka Peltokoski torikeskusteluja.

Jukka Peltokoski ja Leena Haapa-aho jakoivat keskustelujen lomassa myös Kansan Uutisia (Kuva: Markku Uusiniemi)

Tietysti myös Tampereen asiat kiinnostivat. Yhdyskuntalautakunnan jäsen Jouni Sirénin tavanneet tahtoivat keskustella erityisesti kaupunkiympäristöstä ja kaavoittamisesta. Täydennysrakentaminen Amurissa ja Hervannassa nousivat keskusteluissa esiin. Samoin Eteläpuiston tulevaisuus huoletti. Keskustelujen viesti oli selvä: puisto olisi syytä suojella.

Samantyyppisistä aiheista keskusteluja kertoo käyneensä myös Esko Turunen. Hänen Tampere-aiheisten listalla oli niin Kaupin urheilualueen jatkuva laajentuminen ja kentän pintamateriaalin myrkyllisyys, viljelypalstojen hinnat ja vuokrauskäynnöt kuin Jussinkylän kaavoituskin. Valtakunnan asioista keskustelua herättivät kokoomuksen elvytyspaketti, perussuomalaisten puhemaratoni ja keskustan turvakannat.

Esko Turusesta on mukava tavata kaupunkilaisia. Puheenaiheista ei ollut pulaa. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Keskusteluissa nousi esiin myös yksittäisten ihmisten kokemuksia, kuten Karjalan evakoiden sodan jälkeinen syrjintä ja eläkeläisten köyhyys. Jukka Peltokoskelle yksi mieleenpainuvimmista keskusteluista oli keskustelu erään kunnan entisen työntekijän kanssa. Työntekijä kertoi joutuneensa poliittisessa luottamustoimessa olleen henkilön kiusaamisen kohteeksi.

Leila Mohammadi ja Joonas Olli ovat ensi kertaa ehdolla Tampereen kaupunginvaltuustoon. (Kuva: Markku Uusiniemi)

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *