Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

16.12.2021 klo 12:48

Tampereen vasemmisto yhdistyy ja uudistuu

Tampereen vasemmiston syyskokouksessa seurataan etäyhteydellä vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtajan Milka Hanhelan tilannekatsausta. Kokouksessa oli kolmekymmentä osallistujaa paikan päällä Rakennusliiton os. 10 kokoustilassa Sorinkadulla ja kymmenen etäyhteydellä. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Kun kesän kuntavaaleihin haastateltiin ehdokkaita, monet kertoivat olevansa Vasemmistoliiton jäseniä, mutta perusjärjestöään he eivät tienneet. Johonkin tamperelaiseen osastoon muistelivat kuuluvansa. Tampereen Vasemmistoon?

Ei yllätä. Puolueosasto on kuulunut rastittaa – tai arpoa – jäsenlomaketta netissä täytettäessä. Sen jälkeen sen on voinut unohtaa. Tampereen osastoarpajaisissa on voittaja aika usein ollut Mansen Punavihreät menevän nimensä vuoksi. Ja Keski-Tampere, sillä ”keski” on aika laaja juttu.

Ei enää osastoarvontaa

Enää ei tarvita osastoarpajaisia. Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön nimi muutettiin syyskokouksessa marraskuun lopussa Tampereen Vasemmisto ry:ksi. Sääntömuutoksesta päätettiin yksimielisesti:  jatkossa Tampereen vasemmistoon otetaan myös henkilöjäseniä. Näin Tampereen Vasemmisto jatkaa kunnallisjärjestönä ja siitä tulee myös kaikkien tamperelaisten vasemmistoliiton jäsenten yhteinen perusjärjestö.

Tampereen vasemmisto on tähänkin saakka järjestänyt vasemmistoliiton toiminnan Tampereella. Vanhaan aluejakoon perustuvissa osastoissa jäsenistö oli hajallaan ja eristettyinä. Harvoissa kokouksissa kävi muutamia. Nyt porukka kootaan yhteen järjestöön. Energiaa ei kulu hukkaan osastojen kuivien rutiinien pyörittämiseen, hartiat levenevät.

Jäsenet ovat saaneet tai saavat kirjeen, jossa heidät toivotetaan tervetulleeksi Tampereen vasemmistoon. Jäsenten siirrolla, sääntömuutoksella ja koko uudistamishankkeella on puoluetoimiston tuki.

Korostettua jäsendemokratiaa on se, että kaikki tamperelaiset vasemmistoliiton jäsenet ovat äänioikeutettuja Tampereen vasemmiston kokouksissa, vaikka olisivat vanhan perusosastonsa jäseniä. Siirrot tehdään vähitellen jäsenten suostumuksella, heidän ei tarvitse tehdä itse mitään.

Uudistushanke jatkuu

Tampereen Vasemmistolla on syksyn 2021 kuluessa ollut laaja ja avoin uudistamisen ja toiminnan tehostamisen hanke, jota myös puoluehallitus on tukenut. Hanketta ja yhdistymistä on käsitelty osastojen syyskokouksissa, hankkeen avoimiin työpajoihin osallistui yli viisikymmentä aktiivia. Tampereen vasemmiston valtuustoryhmä on myös hankkeessa mukana.

Tampereen Vasemmiston varapuheenjohtajaksi valitun Liban Sheikhin mukaan uudistustyö pääsee kunnolla vauhtiin keväällä 2022, mutta ensin hoidetaan voitto kotiin sote-vaaleissa.
(Kuva: Pinja Nikki)

Uudistushanketta vetää jatkossa Vasemmistonuorten puheenjohtajuuden vuoden vaihteessa jättävä Tampereen vasemmiston kaupunginvaltuutettu Liban Sheikh ja hankkeen koordinaattorina on Aatu Korhonen.

Tampereen vasemmiston hallituksella, kunnallistoimikunnalla, tulee olemaan pysyviä ja tilapäisiä jaostoja sekä työ- ja toimintaryhmiä, joihin jäsenet voivat osallistua kiinnostuksensa mukaan.

Tämän matalan kynnyksen toiminnan uskomme olevan motivoivaa ja helppoa. Kaikille avoimia keskusteluja ja teemailtoja järjestetään, viestintään, somessa ja netissä näkyvyyteen tullaan kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota.

Yksi kokous ei tuo muutosta enempää kuin yksi pääsky kesää. Tampereen vasemmiston toiminta ja erityisesti sen viestintä on kevään kuluessa viritettävä iskuun, joka vakuuttaa jäsenet: tässä järjestössä haluan toimia.

Siihen ei kunnallistoimikunta riitä, siihen tarvitaan kaikkia tamperelaisia vasemmistoliittolaisia. Tampereen vasemmiston kunnallistoimikunta, joka valittiin syyskokouksessa, odottaa aloitteitanne,

Tampereen vasemmiston puheenjohtajaksi valitiin Jouni Sirén ja varapuheenjohtajaksi Liban Sheikh. Kunnallistoimikunna jäseniksi valittiin Leena Haapa-aho, Nadia Hamidi, Ilkka Hirvi, Oskari Jokinen, Mirja Juusola, Raine Koivumäki, Tuomas Lahtinen, Minna Malkamäki, Tapani Peltomaa, Johanna Repo, Anu Ropponen, Leena Sulkanen-Rodriguez, Markku Uusiniemi, Niko Vallenius ja Tuija Vuorinen sekä varajäsenet Jari-Pekka Kanniainen, Petri Kemppinen, Leila Mohammadi, Harri Tuominen, Päivi Tyni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *