Artikkeli: Pirkanmaa

10.2.2022 klo 13:40

Päätöksenteon rakenteista sovittu Pirkanmaan hyvinvointialueella

Pirkanmaan aluevaltuustoryhmän ja piirihallituksen virtuaalikokouksessa keskiviikkoiltana pohdittiin ehdotusta aluevaltuustosopimukseksi sekä luottamushenkilöpaikkojen jakoa. Kokouksen hyväksyi sopimuksen yksimielisesti. (Kuvakaappaus: Sinikka Torkkola)

Pirkanmaan aluevaltuustossa edustettuina olevat puolueet allekirjoittavat valtuustosopimuksen. Tänään allekirjoitettavassa sopimuksessa sovitaan hyvinvointialueen päätöksenteon rakenteista eli perustettavista toimielimistä sekä keskeisimmistä sisällöllisistä linjauksista. Lisäksi sopimuksessa on sovittu luottamushenkilöiden paikkajaosta eri puolueiden kesken.

Pirkanmaan vasemmiston aluevaltuustoryhmä ja piirihallitus kokoustivat keskiviikkoiltana. Kokous hyväksyi valtuustosopimuksen yksimielisesti.

Pirkanmaalla aluevaaleissa eniten ääniä saanut puolue, kokoomus on vetänyt puolueiden välisiä Pirkanmaan hyvinvointialueen neuvotteluja. Kokoomuksen Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtaja Aleksi Jäntti on toiminut neuvottelujen puheenjohtajana. Pirkanmaan vasemmistoa neuvotteluissa on edustanut aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Anna Kontula, Tampereen vasemmiston puheenjohtaja, aluevaltuutettu Jouni Sirén, Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtaja Virva-Mari Rask ja varapuheenjohtaja Aapo Niemi.

Pirkanmaan vasemmiston edustajien valinta luottamustehtäviin on parhaillaan käynnissä. Valinnat tehdään piirihallituksen aiemmin päättämien periaatteiden mukaan. Valinnan perusteena ovat äänimäärä, asiantuntemus ja oma kiinnostus. Pääsääntöisesti valinnoissa noudatetaan yksi luottamustehtävä henkilöä kohden.

Pirkanmaan hyvinvointialueen avaintehtäviin valittavien henkilöiden nimet julkaistaan myöhemmin helmikuun aikana. Kaikki puolueet ovat sitoutuneet valinnoissa ottamaan huomioon tasa-arvo- ja alueellisuusnäkökohdat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *