Artikkeli: Lukijalta, Suomi

8.2.2022 klo 16:03

Terveysjätit vaalivoittajana

Vasen Kaista -verkkolehden lukija Rauno Jääskeläinen kritisoi Turkin ihmisoikeuksia ja sananvapautta polkevaa politiikkaa eikä voi hyväksyä Turkin politiikan ymmärtäjiä (Kuva: Cai Melakoski)

Terveydenhoitovaaleissa sekä Pirkanmaalla että muualla Suomessa tuli valituksi paljon terveydenhoitojättien osakkeenomistajia, sijoittajia, hallituksen jäseniä ja edunvalvojia. Ihmettelen, ettei tässä tullut jo kysymykseen jääviys, jopa eturistiriita. Pirkanmaalla ehdokkaina oli myös asuntosijoittajaa, kaavottajaa, rakennuttajaa ja urheilupomoa. Olipa siellä myös kolme henkilöä, jotka takavuosina olivat pääosassa trillerissä ’Neljä naista tunnelissa’. Sekään pieni osa kansasta joka äänesti, ei näköjään ymmärtänyt, mistä äänesti vaan äänesti poliittisin perustein. 

Suurin vaalivoittaja oli terveysjätit, jonne palvelut vääjäämättömästi siirtyvät. Pieni ihminen hävisi. Ihmisen järki on rajallinen, mutta tyhmyys rajaton. Pimeys jatkaa kulkuaan. Itse äänestin terveydenhoidon ammattilaista, joka tuntee kenttätyön, hallinnon ja rahoituspuolen. Hän ei tullut valituksi. Valituiksi tulivat samat poliitikot, jotka jo Tampereen valtuustossa ovat aiheuttaneet meille miljardin velat. Kirjailija John Steinbeckia lainaten: ’Pieni toivo, jopa toivoton toivo, ei ole koskaan vahingoittanut ketään’. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *