Artikkeli: Vasemmisto

8.3.2022 klo 17:42

Tampereen vasemmiston luottamushenkilöt puivat kuntapolitiikkaa

Tampereen vasemmiston luottamushenkilöt ja kunnallistoimikunnan jäseniä kiinnosti kuntapolitiikan ohella kesäkuun puoluekokous. Puoluekokousedustajiksi on ilmoittanut kiinnostuksen 20 henkilöä. Tampereella on 17 puoluekokousedustajapaikkaa, joten kevään aikana on tulossa äänestys puoluekokousedustajista. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Parisen kymmentä Tampereen vasemmiston luottamushenkilön ja kunnallistoimikunnan jäsenen tapaamista maanantai-ilta siivitti paitsi kunnallispolitiikka niin ennen muuta tapaaminen kasvokkain. Tapaaminen on ensimmäisiä läsnäolokokouksia kahteen vuoteen.

Keskustelussa käytiin lävitse luottamushenkilöiden kokemuksia Tampereen kaupungin päätöksenteosta ja päätettävistä asioista. Keskeisin lähtökohta vasemmiston luottamushenkilöiden toiminnassa on tamperelaisten hyvinvointi. Asioihin perehtyminen ja yhteistyön rakentaminen olivat keskeisimpiä kokemuksia ensimmäiseltä puolelta vuodelta.

Konsernijaoston jäsen, valtuutettu Noora Tapio nosti esiin Tampereen liikelaitosten yhtiöittämisen. Tampereen kaupunki on yhtiöittänyt liikelaitoksiaan. Tulevaisuudessa tullaan keskustelemaan ainakin Tampereen veden yhtiöittämisestä.

Jouni Sirén nosti esiin yhdyskuntalautakunnan väännöt kaupunkiympäristöstä. Ajankohtaisin on Pispalan asemakaavoituksen toisen osan rakennusoikeuden lisäysaikeet, jotka ovat ristiriidassa alueen kulttuuriympäristön suojelun kanssa.

III

Tampereen vasemmiston valtuustoryhmän kuulumisia voi lukea valtuustokolumneista. Katso kaikki valtuustokolumnit täältä.

Merkinnöistä voi lukea kuulumisia myös lautakunnista. Tähän mennessä Jouni Sirén on raportoinut yhdyskuntalautakunnan kokouksista ja Kukka Kunnari sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksista. Lue kaikki merkinnät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *