Artikkeli: Maailma, Vasemmisto

7.3.2022 klo 10:25

Vasemmiston teltalla näkyi tuki Ukrainalle

Punaisen Ristin lipaskerääjä ajettiin pois Koivistonkylän Prismalta, koska kerääjällä ei ollut ennakkoon hankittua lupaa. Pirkanmaan osuuskaupan tiukka linjaus erityisesti nyt Ukrainan sodan aikana ihmetytti vasemmiston kahviteltalla kävijöitä. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Pirkanmaalla ja Tampereella Vasemmiston kannalta loistavasti menneiden aluevaalien jälkeen pidettiin Tampereen telttailussa pieni tauko. Viime lauantaina telttailu jatkui Koivistonkylän Prismalla. Ja jatkuu taas kahden viikon päästä lauantaina 19. maaliskuuta Hervannan torilla.

Aluevaalien tamperelaisista ehdokkaista Leena Sulkanen-Rodriguez tarjoili kahvia ja lättyjä ja teltalla kävi myös Aapo Niemi.

Tampereen Vasemmiston telttaan oli kiinnitetty Ukrainan tilanteen takia näkyvät ”Tuki Ukrainalle” ja ”Stop Putin” -kyltit suomeksi ja englanniksi.

Monet teltalla kävijät kysyivätkin, mihin voi antaa tukea Ukrainalle. Vastaus oli, että vasemmisto tarjoaa lätyt ja kahvit ja Kansan Uutiset mutta ei kerää rahaa. Sen sijaan Prisman ovella on Punaisen Ristin aktiivi lippaineen keräämässä tukea Ukrainalle.

Hieman hämmennystä herätti se, että Punaisen Ristin kerääjää kehotettiin poistumaan, koska Koivistonkylän Prismalta ei ollut kuulemma anottu asianmukaista lupaa. Infosta tarkistettiin, että Pirkanmaan osuuskaupan lupa pitäisi etukäteen hakea. Monet teltalla kävijät puistelivat päätään ja ihmettelivät, miten juuri nyt Punaisen Ristin Ukraina-keräyksessä ollaan Pirkanmaan osuuskaupassa näin muodollisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *