Artikkeli: Suomi

2.3.2022 klo 13:45

Vasemmistolle 25 paikkaa Tradekan edustajistossa

Tradeka jatkaa osuustoiminnan perinnettä nykyajassa. Tradekan tuore edustajisto pääsee osaltaan luotsaamaan tuota työtä seuraavan kuuden vuoden ajan. Kuva Tampereen Hämeenpuiston Osuustoimintamuistomerkistä. (Kuva: Cai Melakoski)

Vasemmisto saavutti helmikuun alkupuoliskolla käydyissä Tradekan edustajistovaaleissa valtakunnallisesti 25 paikkaa. Vasemmisto sai äänistä 33,3 prosenttia. Laskua vuoden 2016 vaaleihin oli 4 paikkaa ja 0,6 prosenttiyksikköä. Paikkamäärän laskun suhteen on kuitenkin huomioitava, että edustajiston koko laski näissä vaaleissa 10 paikalla.

Pirkanmaan Vasemmiston edustajat valittiin Keski-Suomen vaalipiiristä, jossa oltiin vaaliliitossa yhdessä Keski-Suomen Vasemmiston kanssa. Edustajistoon pääsivät Ulla-Leena Alppi (Pirkanmaa), Eila Tiainen (Keski-Suomi), Sinikka Torkkola (Pirkanmaa) ja Satu Kosola (Pirkanmaa). Varaedustajiksi pääsivät Hannu Glad (Keski-Suomi), Marja-Leena Torkki (Pirkanmaa), Timo Villberg (Pirkanmaa) ja Markku Kankainen (Keski-Suomi).

Sosialidemokraatit säilyttivät johtoasemansa ja saavuttivat 48 paikkaa. Kommunistien ja keskustan edustajat saivat molemmat yhden paikan.

Tradeka on suomalainen osuuskunta, joka on merkittävä omistaja useissa suomalaisissa yrityksissä. Tradekan liiketoiminnassa tähdätään vastuullisuuteen ja muidenkin yhteiskunnallisten päämäärien edistämiseen kuin voitontavoitteluun. Tradekan ylintä valtaa pitää 75-jäseninen edustajisto.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *