Artikkeli: Pirkanmaa, Pirkkala, Vasemmisto

12.9.2022 klo 10:47

Pirkkalan vasemmistoliitto vietti 30-vuotisjuhlaa aurinkoisessa syyssäässä

Aurinkoa ja lämpöä saatiin Suupantorilla Pirkkalan vasemmiston 30-vuotisjuhlassa. (Kuva: Jouni Kallioluoma)

Pirkkalan Vasemmistoliitto ry vietti lauantaina Suupantorilla 30-vuotisjuhlaansa. Tosin yhdistys merkittiin yhdistysrekisteriin 10.3.1992, joten ihan tarkka syntymäpäivä oli jo mennyt. Aurinkoinen lämmin syyspäivä helli synttärijuhlijoita ja paikalle saapuneita kuntalaisia. Tarjolla oli sen seitsemää sorttia; munkit ja lihapiirakka kahvin ja teen kera maistuivat.

Torilla käytiin paljon keskustelua päivänpolitiikasta ja toinen toistaan seuranneista kriiseistä. Viimeisin kriiseistä, Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan koitunut energiakriisi Euroopassa, puhutti eniten. Toki myös Pirkkalan kunnan asioita puitiin.

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen jälkeen kuntien tehtävät puolittuvat, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vuoden vaihteessa uusille hyvinvointialueille. Mitä kunnissa pitäisi hyvinvoinnin edistämiseksi tehdä? Ylitse muiden näyttäisi pirkkalalaisilla olevan pitkäaikainen toive omasta uimahallista. Uimahalli, mieluiten keskustassa Suupalla, palvelisi kaikkia kuntalaisia vauvasta vaariin. 

Pirkkalan vasemmistoliitto on vahvasti uimahallin toteuttamisen kannalla. Asiaa on pähkitty ja selvitelty kunnassa jo vaikka kuinka kauan, joten toteuttamispäätösten aika alkaisi hyvinkin nyt jo olla. Vaikka Pirkkala investoi nyt muun muassa koulurakentamiseen paljon, on kunnan rahoitusasema silti vahva. Pirkkalan vasemmistoliitto vaatiikin kunnan päättäjiltä jämeriä päätöksiä uimahallisuunnitelmien viemiseksi eteenpäin.

Kirjoittaja on Pirkkalan Vasemmistoliitto ry:n puheenjohtaja.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *