Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

6.11.2022 klo 11:47

Seurakuntavaalit Tampereella: vasemmistolla nyt yhdeksän ehdokasta

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina. Kuvassa Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan vasemmistoehdokkaat Aleksanterin kirkon edessä, vasemmalta oikealle Elina Halttunen-Riikonen, Mari Minkkinen, Saraleena Aarnitaival, Liisa Ahola, Ilkka Järvelä ja Ilkka Hirvi. (Kuva: Cai Melakoski)

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina. Tampereella vasemmistoliittolaisia ehdokkaita on ennätysmäärä, yhdeksän ehdokasta. Vasemmistolla oli ensimmäinen oma ehdokaslista seurakuntavaaleissa Tampereella vuoden 2014 vaaleissa. Ehdokkaita oli neljä. Viime vaaleissa vuonna 2018 vasemmistolla oli seitsemän ehdokasta. 

Vasemmiston ensimmäinen paikka Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostossa oli viimeksi jo lähellä, 22 äänen päässä.

Tampereella käydään kahdet seurakuntavaalit, kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston vaalit. Kaikki vasemmiston ehdokkaat ovat ehdokkaana kummassakin vaalissa. Äänestäjän tulee huomata täyttää molemmat äänestysliput ja olla tarkkana kirjoittaessaan ehdokasnumeroa. Ehdokkaalla on eri ehdokasnumero valkoisen äänestyslipun kirkkovaltuuston vaalissa ja oranssin äänestyslipun seurakuntaneuvoston vaalissa.

Vasemmiston ehdokkaat Tuomiokirkkoseurakunnassa 

Tuomiokirkkoseurakunnassa vasemmiston ehdokkaiden ehdokasnumerot ovat kirkkoneuvoston vaalissa 23–28 ja seurakuntaneuvoston vaalissa 74–79.

Saraleena Aarnitaival on 47-vuotias filosofian tohtori, ehdokasnumerot 23 ja 74. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa

Liisa Ahola on 74-vuotias eläkeläinen, ehdokasnumerot 24 ja 75. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Elina Halttunen-Riikonen on 36-vuotias filosofian maisteri ja sosionomiopiskelija, ehdokasnumerot 25 ja 76. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Ilkka Hirvi on 69-vuotias filosofian maisteri ja kirjastonhoitaja, ehdokasnumerot 26 ja 77. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Ilkka Järvelä on 78-vuotias eläköitynyt sähköasentaja, ehdokasnumerot 27 ja 78. Järvelän mielestä kirkon tulisi tulevaisuudessa entistä paremmin löytää jokainen ihminen. Kirkon tulisi toimia kaikkien ihmisten ja koko yhteiskunnan hyväksi. Järvelälle arvokkainta kirkon nykytoimintaa ovat diakoniatyö, vapaaehtoistoiminta ja erilaiset avustustoiminnat.

Mari Minkkinen on 38-vuotias sairaanhoitaja, ehdokasnumerot 28 ja 79. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Vasemmiston ehdokkaat Messukylän seurakunnassa

Vasemmiston ehdokkaiden numerot kirkkoneuvoston vaalissa ovat välillä 20–22 ja seurakuntaneuvoston vaalissa 98–100.

Suvi Soininen on 50-vuotias dosentti ja tutkija, ehdokasnumerot 20 ja 98. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Tellervo Tuominen on 79-vuotias filosofian maisteri ja kirjailija, ehdokasnumerot 21 ja 99. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Katja Vänni on 53-vuotias työkyvyttömyyseläkeläinen, ehdokasnumerot 22 ja 100. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua vaalikoneessa.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022 ja varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022. Vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakunnan vaalipaikassa.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *