Artikkeli: Suomi, Vasemmisto

29.12.2022 klo 11:24

Vasemmistoristeily virittää aktiivit vaalityöhön

Vasemmistoristeilyltä löytyy jokaiselle paljon ohjelmaa.

Vasemmistoliiton puolueristeily 14.-15. tammikuuta tarjoaa hyvin monipuolisen poliittisen ohjelman viihdettä unohtamatta. Ilmoittautuminen onnistuu niin kauan kuin paikkoja on, mutta jos haluaa käyttää hyväkseen JHL:n vasemmiston tai PAMin vasemmiston jäsenilleen tarjoaman risteilyn, on pidettävä kiirettä. JHL:n vasemmiston ilmoittautumisaika päättyy 3.1. ja PAMin vasemmiston 4.1.

Järjestötorilla tapahtuu koko risteilyn ajan

Ay-tapaamiset Baltic Princess -aluksen kokousosastolla käynnistävät risteilyn varsinaisen ohjelman. Järjestötorilla esittäytyvät risteilyn ajan ammattiliitot JHL, PAM, PRO, SAK ja Teollisuusliitto.

Järjestötorin yhteydessä olevissa kokoushuoneissa on lukuisia tilaisuuksia osastojen puheenjohtajille, valtuutetuille ja ehdokkaille. Ennakkoon on suurta mielenkiintoa herättänyt KSL-opintokeskuksen järjestämä kampanjaklinikka kansanedustajaehdokkaille.

Järjestötorilla esittäytyvät monet yhteisöt, Eläkeläiset ry, Kansainvälinen solidaarisuustyö, Kansanarkisto, Kansantalojen liitto, Monimuotoiset perheet – verkosto, Osuuskunta Tradeka, Rauhanliitto ja Rauhanaseman järjestöt, Yrjö Sirolan Säätiö sekä Vakuutusyhtiö Turva.

Vasemmistolehdistöä järjestötorilla edustavat Ny Tid, Kansan Tahto ja Kansan Uutiset, mukana ovat myös Vasemmistofoorumi, Vasemmistonaiset, Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat.

Poliittisessa ohjelmassa vaaliteemojen lisäksi kansainvälisyys 

Vaaliteemojen lisäksi risteilyn puhetilaisuudet käsittelevät ajankohtaisia kansainvälisiä kysymyksiä.

Julle Kallion juontamassa tervetulotilaisuudessa kuullaan Li Anderssonin, Hanna Sarkkisen ja Jussi Saramon puheet. Kansanedustajista risteilyyn osallistuu lisäksi ainakin Veronika Honkasalo, Anna Kontula, Pia Lohikoski ja Johannes Yrttiaho. Heitä kuullaan kansanedustajien tapaamisessa lauantai-iltana sekä kansanedustajien paneelikeskustelussa ja kyselytunnilla sunnuntaina.

Europarlamentaarikko Silvia Modig esittää katsauksen ajankohtaisiin EU-kysymyksiin sunnuntaina.

Sunnuntain ohjelmassa on myös Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n kurdien tilannetta käsittelevä paneelikeskustelu. Keskustelemassa ovat Li Andersson, tutkija ja tietokirjailija Kristiina Koivunen sekä kurdiaktivisti ja kansanedustajaehdokas Gashaw Bibani. Paneelin vetää pohjoismaisen vasemmiston pääsihteeri Mia Haglund.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Anna Mäkipää puhuu risteilyn päätöstilaisuudessa. Tilaisuudessa jaetaan myös puolueen jäsenhankinnan palkinnot.

Monipuolinen taide- ja viihdeohjelma

Risteilyohjelmaan kuuluu tietenkin myös musiikin kuuntelu ja tanssiminen – risteilijöiden karaoke-esityksiä unohtamatta.

Elina Partasen ja Dick Holmströmin piano- ja lauluesityksessä Toista ei voi omistaa kuullaan muun muassa Kaj Chydeniuksen säveltämiä runoja, Vladimir Vysotskin tuotantoa sekä Björn Afzeliuksen ja Mikael Wiehen 70-luvulla tekemää kantaaottavaa poliittista laulua. 

Risteilyn muita artisteja ovat Indie Awardsin vuoden artisti 2022 Lyyti, rap- ja r’n’b-artisti Hassan Maikal, suomalaisen surfrockin ykköseksi kehuttu Mary Ann Hawkins-yhtye sekä Dingo, DJ Skenikswee, pianisti Dimitrius ja PAM! feat Ella.

Myös lapsille on omaa ohjelmaa, josta vastaavat Harri Hylje, Muumi ja Mutaveijarit. Karaoke on vuorossa lauantaina ja työväenlaulukaraoke sunnuntaina.

Vasemmistoliitto on ottanut järjestövakuutuksen puolueen jäsenille ja henkilökunnalle. Vakuutus sisältää matkustaja-, matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutuksen.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *