Artikkeli: Suomi, Vasemmisto, Ylöjärvi

19.12.2022 klo 10:51

Ylöjärven vasemmisto joukolla vasemmistoristeilylle – vielä mahtuu mukaan

Ylöjärveläisiä vasemmistoristeilyn osanottajia
Vasemmistoliiton puolueristeilylle 14.–15.1.2023 ovat lähdössä myös valokuvassa Porin puoluekokouksessa poseeraavat Anna Jukantupa, Aki Leppänen, Minna Hokkanen, Mirka Löf, Pete Risku ja Mika Koivula. (Kuva: ystävällinen ohikulkija)

Vasemmistoliiton puolueristeilylle tammikuun puolivälissä mielivien on syytä ilmoittautua pian. Paikkoja riittää vielä hyvin, mutta halutuimmat hyttiluokat ovat käyneet vähiin. Ylöjärven vasemmistoaktiivit ovat jo ilmoittautuneet hyvissä ajoin:
– Välillä tuntuu, että tämä porukka odottaa ja laskee päiviä risteilyyn enemmän kuin jouluaattoon tai eduskuntavaaleihin, miettii Aki Leppänen. Ylöjärveltä oli komea edustus myös edellisellä vasemmistoristeilyllä.

Ylöjärven vasemmistossa risteilyyn valmistautuvat kunnallistoimikunnan jäsenistä Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja, sosionomi (AMK) Anna Jukantupa, Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja, lähihoitaja Aki Leppänen, tekstinkäsittelijä Minna Hokkanen, betoniraudoittaja Pete Risku sekä leipuri, Ylöjärven vasemmiston puheenjohtaja Mika Koivula. Seurueeseen kuuluu myös sairaanhoitaja ja Hämeenkyrön kunnanvaltuutettu Mirka Löf. Aki Leppänen ja Mirka Löf ovat vasemmiston ehdokkaita kevään eduskuntavaaleissa.

Valokuva Aki Leppäsestä
Aki Leppänen (Kuva: Sanna-Maria Anttila)

Mikä sai Aki Leppäsen ilmoittautumaan risteilylle?
– Toverit. Olin toki käsityksessä, että edellinen puolueristeily olisi jäänyt viimeiseksi puolueen järjestämäksi risteilyksi, mutta näin ei käynytkään. Ympäristön ja vallitsevan energiakriisin kannalta risteily, jossa matkustetaan sinne, missä jo ollaan, ei ole se parhain valinta, pohtii Leppänen tapahtuman ympäristövaikutuksia. 

– Tässä ajassa pitää kuitenkin muistaa myös yhteisöllisyyden, matkailun ja viihteenkin merkitys. Risteily on myös käytännössä ainoa, millä tällaisen väkimäärän saa samaan aikaan samaan paikkaan. Tapahtumat ja toisten tovereiden näkemiset korona-aikana ovat olleet hyvin vähäisiä. Vaalikevät on hyvä aloittaa hyvin organisoidulla risteilyllä, Leppänen perustelee.

Leppänen toivoo saavansa risteilyltä hyvän ohjelman ja muiden vasemmistolaisten myötä eväitä ja puhtia kevään vaaleihin.
– Tuttava- ja kaveripiiri laajenee varmasti risteilyn myötä. Odotan kovasti muiden tovereiden näkemistä ja mukavaa yhdessä oloa.

Risteilyn poliittinen-, kulttuuri- ja viihdetarjonta on niin runsas, että tapahtuvat toteutuvat rinnakkain. Vasen Kaista pyysi Aki Leppästä valitsemaan kolme ohjelmanumeroa, joihin ainakin osallistuu.

– Ehdokkaana KSL:n kampanjapaja kuulostaa houkuttelevalta ja hyödylliseltä. Myös ulkopoliittinen keskustelupaneeli saa minut yleisöönsä. Mutta myös laivan viihdepuolta odotan kovasti. Työväenlaulujen ystävänä paluumatkan työväenlaulukaraoke on ehdottomasti ohjelmassa. Työväenlaulut on meidän seurueessa tuttuja, joten voi olla, että tämä konkkaronkka näyttää, miltä aate kuulostaa.

Puheet työväenlaulujen tärkeydestä eivät tule tyhjästä. Aki Leppänen kutsuu vasemmiston jäseniä ja ystäviä paitsi risteilylle, myös ensi keskiviikkona laulamaan joulunpunaisia lauluja Ylöjärven Vanhalle Räikälle. Illassa lauletaan yhdessä tunteita herättäviä joululauluja ja työväenlauluja. 

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *