Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

26.1.2023 klo 17:26

Pirkanmaan vasemmisto nimesi kolme uutta ehdokasta – eduskuntavaalien ehdokaslista on nyt täysi

Pirkanmaan vasemmistoliiton ehdokkaat ovat eri puolilta Pirkanmaan vaalipiiriä.

Pirkanmaan vasemmistoliiton ehdokaslistalla eduskuntavaaleihin on nyt täydet 20 ehdokasta. Piirihallitus on nimennyt viimeiset kolme ehdokasta, Mikko Aaltosen, Sohvi Sirkesalon ja  Esko Turusen.  

Mikko Aaltonen on Tampereen kaupunginvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Hän toiminut myös Tampereen apulaispormestarina. Aaltonen on  myös Euroopan unionin aluekomitean jäsen, jossa hän erityisesti tehnyt työtä asunnottomuuden poistamiseksi. Kaksi kertaa aiemmin eduskuntavaaleissa ehdolla ollut Mikko Aaltonen työskentelee talous- ja kehittämispäällikönä Tampereen ensi- ja turvakodissa. 

Innokkaana kulttuurin harrastajana tunnettu Sohvi Sirkesalo on aiemmin työskennellyt Yleisradiossa toimittajana ja ohjaajana. Tällä hetkellä hän työskentelee kansainvälisten asioiden koordinaattorina Tampereen ammattikorkeakoulussa. Sirkesalo on ehdolla eduskuntaan ensikertaa.

Ensikertaa ehdolla on myös Esko Turunen, joka työskentelee sovelletun matematiikan professorina Tampereen yliopistossa. Kansalaisaktivistina tunnettu Turunen on toiminut näkyvästi Tampereen tonttivuokrakiistassa, jossa Tampereen Juhannuskylässä sijaitseva taloyhtiö haki alennusta rakennusoikeuteen perustuvaan tontinvuokraan. Tampereen kaupunki linjasin maanvuokrauksen ehdot uudelleen niin, että jos asuntotontilla on käytetty vähemmän kuin 80 prosenttia asemakaavan mahdollistamasta rakennusoikeudesta alennusta voi saada. 

– Pirkanmaan vasemmiston ehdokaslistalla on mahdollisuus saada kaksi kansanedustajan paikkaa huhtikuun vaaleissa. Ehdokaslistamme on monipuolinen ja ehdokkaita löytyy puolet Tampereelta ja puolet Pirkanmaan kunnista, kommentoi piirin toiminnanjohtaja Veera Kiretti huhtikuun vaaliasetelmia.

Kiretin mukaan ehdokasasettelu on sujunut hyvissä merkeissä. Kiretti iloitsee siitä, että listalta löytyy laaja-alaista osaamista sekä asiantuntemusta ja eri ikäryhmät ovat myös kohtuullisen hyvin edustettuina. Pirkanmaan vasemmisto menee kohti vaaleja vahvalla kampanjalla ja pätevillä ehdokkailla.

Tässä kaikki 20 Pirkanmaan vasemmiston kansanedustajaehdokasta:

Katariina Aakus, Tampere (uusi ehdokas); Mikko Aaltonen, Tampere; Teija Hautanen, Tampere (uusi); Selmi Holopainen, Turku (uusi); Toni Ilmaniemi, Kangasala (uusi); Anna Kontula, Valkeakoski; Satu Kosola, Lempäälä ; Katja Kotalampi, Virrat; Aki Leppänen, Ylöjärvi (uusi); Mari Lind, Orivesi (uusi); Lauri Lindén, Tampere (uusi); Mirka Löf, Hämeenkyrö (uusi); Minna Minkkinen, Tampere; Aapo Niemi, Tampere; Anne Nyman, Nokia; Virva-Mari Rask, Lempäälä; Leena Saarela, Sastamala; Liban Sheikh, Tampere; Sohvi Sirkesalo, Tampere (uusi) ja Esko Turunen, Tampere (uusi).

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023.  Ennakkoäänestys on 22.–28.3.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *