Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

24.3.2023 klo 10:35

Vasemmistoliitolla on parasta kahvia

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen kävi Tampereella kannustamassa vasemmiston ehdokkaita. Hän uskoo vahvasti Pirkanmaan vasemmiston menestykseen vaaleissa. Pekosen vieressä kampanjoimassa ehdokas Virva-Mari Rask. (Kuva: Anna Weckström)

Vasemmistoliiton vaalimökillä Keskustorilla käy kova kuhina. Ehdokkaita jututetaan ja tullaan kysymään nimeltä. Toisinaan joku tulee sanomaan kannustavia sanoja, toisinaan kuuluu myös kritiikkiä. Ainakin kuuluu todettavan, että vasemmistoliitolta saa parasta kahvia.

– Uskon Pirkanmaan menestykseen vaaleissa, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen toteaa käynnillään Tampereella.

Pekonen on tullut hetkeksi kannustamaan Pirkanmaan ehdokkaita ja tapaamaan ihmisiä vaalimökille. Hän uskoo, että Pirkanmaa saa kaksi kansanedustajan paikkaa.

– Täällä on todella hyviä ehdokkaita ja hyvä meininki. Nyt pitää jaksaa positiivisesti loppuun asti. Ehdokkaille sanon, että kannattaa muistaa vuorotella kirjallisen aivotyön, kuten someviestinnän, ja ihmisten kohtaamisen kanssa ja muistaa pitää lepohetkiä, Pekonen neuvoo.

Pekonen kertoo, että vaalien alla tunnelma on ollut nyt vaikeammin tulkittavissa, minkä hän arvelee johtuvan siitä, että ihmiset ovat yleisellä tasolla tyytyväisiä hallituksen tekemään politiikkaan. Sipilän hallituskauden jälkeen ihmiset olivat selvästi vihaisempia. Huoli inflaatiosta ja energian hinnasta sekä toivo löytää ratkaisuja tulevaisuuteen ovat toistuneet kohtaamisissa.

Pirkanmaan kansanedustajaehdokas Minna Minkkinen on käynyt vaalimökillä myös huolta herättäviä keskusteluja.

– Olen huolissani nuorten miesten erittäin kovista arvoista. Nuoret miehet ja pojat ovat tulleet keskustelemaan ja kertomaan hyvin kovista arvomaailmoistaan, Minkkinen kuvailee.

Näistä kohtaamisista huolimatta Minkkinenkin on havainnut yleisesti positiivisen tunnelman. Ja kahvi saa häneltäkin kehuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *