Artikkeli: Vasemmisto

26.5.2023 klo 11:30

Afterworkeilla porukka tutustuu ja politiikka kirkastuu

Politiikka puhutti Hannes Rantaa, Sami Kaitaa, Milka Hanhelaa, Ville Ruohorantaa ja Aura Arolaa Pirkanmaan ja Tampereen vasemmiston järjestämillä afterworkeilla. Afterit järjestetään joka kuun viimeisenä torstaina, mutta nyt tapahtuma jää hetkeksi kesätauolle. Ensi kerralla kohdataan afterworkien merkeissä elokuussa. (Kuva: Anna Weckström)

Poliittiset afterworkit ovat nyt pyörineet jo jonkin aikaa Tampereen ja Pirkanmaan vasemmiston järjestäminä joka kuukauden viimeisenä torstaina. Puheenaiheita ei ole rajattu, mutta ilmassa on odotusta politiikkaan liittyvien ajatusten vaihdosta. Paikaksi on valikoitunut sijainnin ja esteettömyyden perusteella Bar Passion.

Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja Anna Jukantupa ja Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Anu Ropponen korostavat, että tilaisuudet ovat kaikille jäsenille avoimia, ei vain uusille, vaikka uusille afterworkeja on suunnattu vaalien jälkeisen jäsenryntäyksen jälkeen. Ajatuksena on ollut luoda tilaisuuksia matalan kynnyksen kohtaamiselle, keskustelulle, tutustumiselle ja jäsenten ajatusten kuulemiselle. Niin uudet kuin vanhatkin jäsenet ovat tervetulleita kohtaamaan toisiaan afterworkien merkeissä.

Toukokuun viimeisenä torstaina afterworkeille tullut tamperelainen vasemmisto- ja ammattiyhdistysaktiivi Sami Kaita kertoo lähteneensä mielellään mukaan tapaamaan ihmisiä. Hänelle tärkeää on myös kuulla jäsenten tarpeita ja toiveita, jotta toimintaa saadaan kehitettyä näiden mukaan.

– Haluan kuulla ihmisten toiveita ja ideoita, mitä voisimme tehdä paremmin, Kaita kuvailee.

Myös uusia jäseniä on tullut paikalle uteliaina tutustumaan uusiin ihmisiin ja keskustelemaan samanhenkisten kanssa. Tällä kertaa keskustelunaiheet pyörivät ajankohtaisesta valtakunnan politiikasta aina kuntatasolle. Lasten ja nuorten demokratiakasvatus kiinnostaa myös keskustelijoita.

– Tulin tänne tutustumaan porukkaan. Olin myös Sorsapuiston tapahtumassa. On mukavampi tulla matalan kynnyksen juttuihin kuin kokouksiin. Minulle on tärkeää, että ymmärrys ja tieto asioista paranee, kertoo Ville Ruohoranta, joka tunnustaa liittyneensä jäseneksi vaalien jälkeen kauan kestäneen pohdinnan seurauksena.

Myös Hannes Ranta kertoo liittyneensä puolueeseen vaalien jälkeen. Hänen oman ehdokkaansa somepäivitys puolueen kansanedustajien määrän tippumisen vaikutuksesta puolueen rahoitukseen motivoi osoittamaan tukea.

– Liityin kannatuksen vuoksi. Ajatus siitä, että hyvinvointi kuuluu kaikille, on motivoinut äänestyskäyttäytymistäni, Ranta kuvailee.

Aura Arola puolestaan on ollut kauan mukana vasemmiston toiminnassa. Hän muutti alkuvuodesta takaisin Tampereelle noin tauon 20 vuoden jälkeen. Silloin 20 vuotta sitten hän oli mukana Tampereen Vasemmistonuorten toiminnassa. Paikallispolitiikka kiinnostaa häntä paljon ja siinä Arola näkee positiivisia muutoksia mutta myös kehittämiskohtia.

– Demokratia- ja tasa-arvokasvatuksen lisääminen ovat lähellä sydäntäni. On hyvä, että Tampereella otetaan tunnetaitojen opetus vahvemmin mukaan perusopetukseen, Arola pohtii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *