Artikkeli: Kulttuuri

5.6.2023 klo 09:17

Rönnin Kesäteatterissa vietetään Jäniksen vuotta

Vatanen (Juha-Ḿatti Parkkamäki) avustaa eläinlääkäri Kärkkäistä (Reijo Kahelin) Jäniksen (Sanna Voimanen) kolarissa sattuneen jalan hoidossa. (Kuva: Senja Kuoppamäki)

Hulvaton tarina Kaarlo Ilmari Vatasesta ja hänen seikkailustaan halki Suomen nähdään Eräjärvellä Rönnin Kesäteatterissa tänä kesänä.

Näytelmän taustalla on Arto Paasilinnan teksti. Vauhdikkaan näytelmäversion siitä ovat dramatisoineet tekstinikkarit Esa Leskinen, Sami Keski-Vähälä ja Kristian Smeds. Ohjaajana on pirkkalalainen Anne Helminen.

Vatanen saa tarpeekseen työelämän oravanpyörästä, lähtee mopoilemaan ja jättäytyy niin sanotusti kohtalon huomaan. 

Yhtäkkiä Vatanen törmää mopollaan jänikseen ja pysähtyy auttamaan loukkaantunutta jänistä. Näin Vatanen ja jänis leimautuvat toisiinsa ja syvä ystävyysside liittää Vatasen ja jäniksen elämät toisiinsa.

Näytelmän ensi-ilta on lauantaina 17.6. Esityksiä on kaiken kaikkiaan 14 kertaa aina elokuun alkupuolelle saakka. Esitysajat ja lippujen osto-ohjeet löytyvät teatterin nettisivulta.

Rönnin Kesäteatterin taustalla on Eräjärven Työväen Näyttämö. Se on yhtäjaksoisesti toiminut vuodesta 1980 alkaen. Tänä vuonna sillä on peräti neljä eri teatteriryhmää lapsista eläkeläisiin.

Yhteen kylään melkoinen kulttuuripläjäys, jota kannattaa kauempaakin lähteä katsomaan.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *