Artikkeli: Tampere

4.7.2023 klo 16:00

Tampereella osoitetaan mieltä hallitusta vastaan

Juha Sipilän hallituksen leikkaukset saivat kansalaiset liikkeelle vuonna 2015. Tämän viikon torstain mielenosoitus alkaa kello 16.30 Hämeenpuistosta. Syyskuulle on suunnitteilla suurempi mielenosoitus. (Kuva: Cai Melakoski)

Tämän viikon torstaina Tampereella järjestetään Kansan epäluottamuslause kyykytykselle -niminen mielenosoitus uutta hallitusta vastaan. Mielenosoitus alkaa Hämeenpuistosta, josta marssitaan Keskustorille. Ohjelma jatkuu heti marssin jälkeen puheilla ja musiikkiesityksillä.

Mielenosoituksessa vastustetaan tiedotteen mukaan Petteri Orpon hallitusta ja tämän tavoitteita, jotka kurjistavat ihmisarvoisen elämän edellytyksiä leikkauspolitiikallaan sekä rajoittamalla kansalaisoikeuksia, kuten työntekijöiden lakko-oikeutta. Mielenosoituksen järjestää joukko huolestuneita kansalaisia.

Puhujina kuullaan Virva-Mari Raskia vasemmiston ja Teollisuus7:n edustajana, Saana Kuusipaloa Demarinuorista, Olga Haapa-ahoa vihreistä, Javiera Marchant Aedoa vasemmistosta, Jari Laitista Vasemmistonuorista ja tilaisuuden juontaa Perttu Ahoketo. Esiintyjinä ovat Ninni Luhtasaari Ninni Forever -bändistä sekä runoilija Susinukke Kosola.

– Kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ovat jo maksaneet kallista hintaa inflaation jyllätessä ja nyt he maksavat myös valtion velkaa samalla, kun hyväosaiset nauttivat paremmista eduista. Hallitus ei kunnioita ihmisoikeuksia maahan muuttaneiden asemaa heikentävillä toimillaan ja on avoimesti rasistinen natsiministereineen. Talous menee myös luonnon hädän edelle, eikä hallitus ota tosissaan luontokadon ja ilmastonmuutoksen vastaisia toimia, tiedotteessa todetaan.

Järjestäjät korostavat, että eivät hyväksy äärioikeistohallitusta, jonka toimet pyrkivät eriarvoistamaan ihmisiä ja muuta luontoa.

Kommentteja: 1

  1. On erinomaisen tärkeää näyttää hallitukselle että nykyinen hallitusohjelma on mätä, ja vahingollinen koko yhteiskunnalle. Nyt pelkät taloyhtiöiden lainojen korot ovat nostaneet kuluja kuukausitasolla 50-150€ ja ihmisten omat lainojen korot satoja euroja kuukaudessa riippuen lainojen määrästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *