Artikkeli: Kulttuuri, Vasemmisto

2.8.2023 klo 11:36

Käärijä voitti Musariarvonnan presidenttiäänestyksen

Pirkanmaan vasemmisto osallistui yhdessä Valkeakosken vasemmiston kanssa hyvin sateiseen Työväen Musiikkitapahtumaan Valkeakoskella. Aluevaltuutettu Minna Minkkinen keskusteli hyvinvointialueen asioiden lisäksi presidentti-instituutiosta ihmisten kanssa. (Kuva: Anna Weckström)

Työväen Musiikkitapahtumassa arvottiin tänä vuonna S-ryhmän lahjakortteja keskustelua herättävällä arvontalipukkeella. Arvontaan osallistuvat saivat nimittäin äänestää presidenttiä. Muutaman valmiin vaihtoehdon lisäksi osallistujan oli mahdollista kirjoittaa lipukkeeseen joku muu vaihtoehto. Yhteensä ääniä annettiin 124.

Valmiit vaihtoehdot olivat artisti Käärijä, eli Jere Pöyhönen, Paavo Väyrynen ja artisti Erika Vikman. Käärijä sai eniten ääniä (32), kun taas Paavo Väyrynen tuli tiukassa kisassa toiseksi (23 ääntä). Kolmanneksi nousi listan ulkopuolelta Pekka Haavisto (16 ääntä).

Hyvin sijoittuivat myös Erika Vikman (9 ääntä) ja Li Andersson (7 ääntä). Vasemmistopoliitikoista lisäksi Anna Kontula, Jussi Saramo ja Jouni Jussinniemi saivat ääniä. Suomalaiset rap-artistit olivat suosittu ryhmä äänestäjien keskuudessa: Asa, Cheek, Paleface ja lastenkirjoista tuttu räppärihahmo Risto Räppääjä saivat hajanaisia ääniä.

Arvonta herätti keskustelemaan Paavo Väyrysen sinnikkyyden lisäksi presidentin tehtävistä ja hyvän presidentin ominaisuuksista. Moni arvontaan osallistunut mainitsi, että presidentin tulisi yhdistää kansaa. Vasemmiston omaa ehdokasta toivottiin myös toistuvasti. Vasemmistoliitto ei ole vielä asettanut omaa presidenttiehdokasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *