Artikkeli: Suomi, Tampere

4.10.2023 klo 12:15

Valtaukselle valomerkki, seuraavana ”Action Day”-marssi

Anna Harju istumassa Tampereen yliopiston keskustakampuksen päätalon edessä-
Kirjallisuustieteen opiskelija Anna Harju toivoo ihmisten tulevan kampukselle osoittamaan tukeaan opiskelijoille valtauksen loppumetreillä.

Tampereen yliopiston opiskelijat suunnittelevat päättävänsä parhaillaan käynnissä olevan yliopistokampuksen valtauksen huomenna. Valtauksen loppuhuipennukseksi järjestetään mielenosoituskulkue Tampereen yliopiston keskustakampukselta Keskustorille. ”Action Day” -marssin on määrä lähteä liikkeelle neljältä iltapäivällä keskustakampuksen pääovilta.

– Viides lokakuuta valtauksemme päättyy siinä muodossa, jossa olemme tuolloin pitäneet sitä pystyssä jo 11 päivän ajan. Fiilis on vähän haikea, mutta samalla olen superinnoissani torstain mielenosoituksestamme. Vaikka joku voisi ajatella tämän päättyvän nyt kokonaan, valtaus ja mielenosoitusmarssi ovat mielestäni vasta ensimmäinen etappi. Liikkeellämme on kovasti tahtoa jatkaa toimintaa vielä valtauksen jälkeen eri muodoissa, toteaa Tampereen yliopiston opiskelija Anna Harju.

Hallituksen leikkaus- ja maahanmuuttopolitiikkaa vastustavan, 25. syyskuuta aloitetun valtauksen aikana opiskelijat ovat pyytäneet protestilleen tukea yliopiston henkilökunnalta ja johdolta. Myös mielenosoitusmarssille on kutsuttu mukaan mahdollisimman paljon väkeä niin yliopiston sisältä kuin ulkopuoleltakin.

Kylttejä Tampereen yliopiston keskustakampuksen pääaulassa.
Yliopiston pääaulan portaat ovat valtauksen aikana täyttyneet opiskelijoiden kantaa ottavasta kylttitaiteesta.

Tampereen yliopiston tieteentekijät, tutummin TATTE, ilmaisi tukevansa opiskelijoita ja kutsuu jäsenensä mukaan tulevalle Action Day-marssille.

Professoriliiton hallitus päätti, ettei liitto ole mukana mielenilmauksessa. Liiton linjauksen mukaan sen jäsenet voivat kuitenkin halutessaan osallistua mielenilmaukseen ja liitto tukee jäseniään, mikäli osallistumisesta koituu työnjohdollisia seuraamuksia.

Harju esittää toiveen, että mahdollisimman moni ihminen tulisi tervehtimään ja viettämään aikaa valtauksella ennen sen päättämistä.

– Myös mielenosoituskulkueeseen on tervetullut jokainen riippumatta siitä, onko opiskelija vai ei. Nämä leikkaukset eivät hankaloita ainoastaan opiskelijoiden elämää. Lähes jokaisella on edes joku läheinen tai tuttu, joiden elämään nämä toimet vaikuttavat. Nyt, jos koskaan, toivon, että ihmiset lähtisivät liikkeelle tämän asian puolesta.

Tuni leikkauksia vastaan -liikkeen Instagram-tilillä kutsutaan myös ihmisiä tulemaan kampukselle ja lähtemään suoraan valtaukselta yhteiselle mielenosoitusmarssille.

–Täällä ollaan torstaihin asti! Valtaus päättyy, mutta vastarinta jatkuu, tililtä huikataan.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *