Artikkeli: Tampere

5.1.2024 klo 12:00

Viikonloppuna Tampereella osoitetaan mieltä asumistukileikkauksia vastaan ja palestiinalaisten puolesta

Sunnuntaina Tampereella osoitetaan mieltä palestiinalaisten puolesta Tulitauko nyt -mielenosoituksessa. Mieltä osoitettiin myös marraskuussa. (Kuva: Saana Heinänen)

Perjantaina ja lauantaina Tampereella osoitetaan hallituksen asumistukeen kohdistuvia leikkauksia vastaan Kadulle vai katon alle -mielenosoituksessa Keskustorilla. Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 16 ja päättyy lauantaina samaan aikaan.

Mielenosoituksen järjestäjät aikovat yöpyä teltassa ulkona. Järjestäjinä ovat sosiaalialan ammattilaiset, jotka ovat huolissaan asumistukeen kohdistuvien leikkauksien vaikutuksista ihmisten elämään.

– Hallituksen asumistuen leikkaukset ovat mielestämme lyhytnäköisiä ja säästötoimenpiteenä kaavaillut vuosisäästöt maksetaan moninkertaisena takaisin. Asiakkaidemme suusta viesti on murheellinen: heitä pelottaa tulevaisuus, yksi tapahtuman järjestäjistä Ossi Pärssinen, työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen valmentaja Nauha ry:ltä, kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Mielenilmauksessa muun muassa pystytetään kamiinalla lämpiävä puolijoukkueteltta. Tapahtuman yhteydessä tarjoillaan syötävää ja kuumaa juotavaa sekä järjestetään ohjelmaa. Puhujia on paikalla useita molempina päivinä. Esimerkiksi vasemmistoliitolta kuullaan puolueen varapuheenjohtaja Minna Minkkistä lauantaina ja sunnuntaina kansanedustaja Anna Kontulaa.

Sunnuntain mielenosoituksessa vaaditaan tulitaukoa Gazaan

Tampere with Palestine -aktivistiryhmä järjestää sunnuntaina Keskustorilla vanhan kirkon edustalla Tulitauko nyt -mielenosoituksen, jossa vaaditaan järjestäjän sosiaalisen median päivityksen mukaan Gazan kansanmurhan pysäyttämistä, asekaupan lopettamista Israelin kanssa sekä Israelin laittomissa siirtokunnissa valmistettujen tuotteiden kieltämistä. Mielenosoitus alkaa kello 13. Mieltä osoitetaan samana päivänä myös useissa Suomen kaupungeissa sekä ympäri maailmaa.

Ohjelmana kuullaan muun muassa Ibrahim Elwazirin, Minna Minkkisen, Merve Çaglayanin ja Sadek Elwanin puheenvuorot. Tapahtuman juontaa Mohamed Yousif. Mielenosoituksen aikana on luvassa kuumaa teetä osallistujille. Järjestäjät kehottavat osallistujia pukeutumaan lämpimästi.

Aktivistiryhmä kertoo tiedottavansa toiminnastaan Instagram-sivullaan ja Palestiina-aktivismin lisäksi tuo myös Sudanin sotaan liittyviä uutisia julki suomen kielelle käännettynä vallitsevan mediahiljaisuuden takia sen sodan tiimoilta.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *