Artikkeli: Akaa

6.2.2024 klo 13:09

Hallituksen kova linja romuttaa suomalaista työelämää

Kansanedustaja Timo Furuholm osallistui helmikuun ensimmäisen päivän hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvaleikkauksia vastustavaan Stop nyt -suurmielenosoitukseen Senaatintorilla. Työelämäheikennyksistä hän kävi puhumassa tammikuun lopulla Akaassa. (Kuva: Anna Weckström)

Kansanedustaja Timo Furuholm vieraili Akaan vasemmistoliiton järjestämässä tilaisuudessa Metallikellarilla tammikuun viimeisenä iltana. Aiheena tilaisuudessa oli työmarkkinatilanne, mutta toki myös muita aiheita käsiteltiin. 

Furuholm kertoi, että vauhti on ollut hurjaa siitä asti, kun hän lähti Turussa vasemmiston toimintaan. Ensin hän lähti kuntavaaliehdokkaaksi ja aluevaaliehdokkaaksi, joissa molemmissa tuli valituiksi. Sitten tuli eduskuntavaaliehdokkuus, jossa hän pääsi myös ensimmäisellä yrityksellä läpi. Furuholm kertoi, että hän haluaa toimia kansanedustajana oikealla tavalla kunnianhimoisesti, mutta nöyrästi.

Presidentinvaaleissa Li Anderssonin ehdokkuudessa hän näki tärkeänä sen, että olimme mukana keskusteluissa ja saimme vasemmiston viestiä erinomaisesti läpi. Ulkopoliittisessa linjassa oli järkeä sekä malttia ja ihmisoikeusasiat saatiin nostettua muita paremmin esille. Vaalien toisesta kierroksesta hän kehotti äänestämään ehdokasta, joka on lähimpänä omia arvojamme.

Poliittinen tilanne

Hallitusohjelmassa näkyy raaka sosiaalipoliittinen suunnanmuutos, ja köyhyyden lisääntyminen voi olla pelättyä pahempaa tulevaisuudessa. Nyt hallitus menee kova oikeistolainen ideologia edellä, toimenpiteet eivät vastaa olemassa oleviin ongelmiin eivätkä laske kustannuksia, vaan lisäävät pahoinvointia ja sitä kautta kasvattavat kustannuksia.

Tutkimusten mukaan köyhyys lisääntyy ja ikävintä on, että lapsiköyhyyden ennustetaan kasvavan entisestään 17 000 lapsella.

Yleisöä oli kokoontunut kuuntelemaan Furuholmia Metallikellariin. (Kuva: Marjatta Kivi)

Työmarkkinatilanne

Työmarkkinakysymyksissä hallituksella on kova linja eikä neuvotteluja käydä vaatimuksista huolimatta. Työnantajajärjestöjen juoksupoikana tehdään uudistuksia, jotka heikentävät työntekijöiden sopimuksia ja työmarkkinarauhaa kestämättömällä tavalla.

Furuholm pohti, ovatko ihmiset ymmärtäneet, miten perustavanlaatuisia muutoksia tehdään. Sata vuotta jäntevällä yhteistyöllä ja -toiminnalla rakennettu järjestelmä romutetaan ilman mitään sopimista ja perusteita.

Potkulaki, sairaussakko, poliittisten lakkojen heikentäminen ja paljon muita heikennyksiä perustellaan pohjoismaisella mallilla. Niistä on kuitenkin otettu vain heikentävät kohdat ja kaikki vahvistavat piirteet on unohdettu perustelemalla, että ne eivät sovi suomalaiseen järjestelmään.

Ikävintä on, että hallitus puskee heikennyksiä päättäväisesti reagoimatta laajaan ammattiyhdistysliikkeen vastustukseen. Talousasiantuntijoiden mukaan sosiaaliturvan ja työllisyyspolitiikan leikkaukset eivät kohenna työllisyyttä, vaan kohdistuvat suuressa määrin samoille henkilöille ja lisäävät muun muassa lapsiperheköyhyyttä.

Furuholm päätti katsauksensa sanomalla, että vahvan tehtävänä on puolustaa heikkoja.

Keskustelua käytiin vilkkaasti ja kysymyksiä sateli kansanedustajalle. Työmarkkinoita järisyttävät suunnitelmat olivat kaikkien sydämellä  ja yhteisesti toivottiin, että ihmiset lähtisivät osoittamaan mieltään hallituksen toimia vastaan

Lopuksi todettiin, että politiikkaan on noussut voimia, jotka ovat vastakkaisia vasemmiston ajatusten kanssa. Vasemmiston on määrätietoisesti tehtävä hyvää, arvojemme mukaista politiikkaa.

Kommentteja: 1

  1. Tilaisuushan tekee varkaan, sanotaan.

    Että mihinkäs kokoomus lahtarinmeiningistään muuttuisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *