Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

28.2.2024 klo 10:00

Pirkanmaalta kolme vasemmistoliiton ehdokasta eurovaaleissa

Minna Minkkinen, Lauri Lindén ja Mikko Aaltonen ovat pirkanmaalaiset vasemmistoliiton ehdokkaat eurovaaleissa. (Kuvat Minkkinen ja Aaltonen valokuvaamo Luova, Lindén valokuvaamo PhotoStella).

Vasemmistoliiton puoluehallitus on asettanut kolme pirkanmaalaista ehdokasta tuleviin europarlamenttivaaleihin. Pirkanmaalta paikkaa Brysselissä lähtevät tavoittelemaan Minna Minkkinen, 39, Mikko Aaltonen, 47, ja Lauri Lindén 22. Kaikki ehdokkaat ovat Tampereelta.

Minna Minkkinen on vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja sekä valtuutettu Tampereen kaupunginvaltuustossa ja Pirkanmaan hyvinvointialueella. Minkkinen työskentelee sosiaalityöntekijänä ja kertoo, että muun muassa hänen kokemuksensa vapaaehtoistyöstä eurooppalaisilta pakolaisleireiltä on motivoinut häntä lähtemään ehdolle.

– Haluan viedä Brysseliin ääntä Euroopan laidoilta ja hyödyntää osaamistani ja kokemustani kentältä, Minkkinen kommentoi.

Mikko Aaltonen on hallintotieteiden maisteri ja Euroopan alueiden komitean jäsen. Lisäksi hän on valtuutettu Tampereen kaupunginvaltuustossa ja Pirkanmaan hyvinvointialueella ja toimi Tampereen apulaispormestarina vuosina 2013–2017. Aaltonen on työskennellyt aktiivisesti asunnottomuuden vähentämiseksi Euroopassa tehtävässään alueiden komiteassa sekä paikallisesti apulaispormestarikaudellaan.

Helsingistä kotoisin oleva Lauri Lindén opiskelee yhteiskuntatieteitä Tampereen yliopistossa ja vaikuttaa opiskelijapolitiikassa Tampereen yliopiston edustajistossa. Lindén oli ehdolla viime kevään eduskuntavaaleissa ja on tullut tunnetuksi yhteiskunnallisena keskustelijana sosiaalisessa mediassa sekä Uotila vs. Lindén -keskusteluohjelmasta.

Europarlamenttivaalit järjestetään 9.6.2024 ja ennakkoäänestys on 29.5.–4.6.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *