Artikkeli: Pirkanmaa

29.2.2024 klo 09:12

Pirkanmaan vasemmistoliitto kutsuu politiikasta kiinnostuneita kouluttautumaan

Pirkanmaan vasemmistoliittoon on liittynyt paljon uusia jäseniä, minkä innoittamana järjestetään nyt paikallinen koulutus politiikasta pirkanmaalaisille vasemmistoliiton jäsenille. Kuvassa vietetään jäseniltaa Sorsapuistossa viime vuoden toukokuussa. (Kuva: Anna Weckström)

Pirkanmaan vasemmiston jäseniä kutsutaan osallistumaan politiikka-aiheiseen koulutuskokonaisuuteen. Koulutus on suunnattu erityisesti sellaisille pirkanmaalaisille vasemmistoliiton jäsenille, jotka haluavat olla mukana vaikuttamassa ja haluavat oppia lisää politiikan parissa toimimisesta ja kampanjoinnista. Pirkanmaan koulutus eroaa KSL-opintokeskuksen järjestämästä valtakunnallisesta poliitikkokoulusta eivätkä koulutukset sulje toisiaan pois.

– Meille on tullut Pirkanmaalla paljon uusia jäseniä ja koulutuksen yhtenä tavoitteena onkin luoda yhteisö niistä, jotka haluavat olla vaikuttamassa paikallis- ja aluepolitiikassa tähtäimenä toki myös eduskuntavaalit, koulutusta ideoiva vasemmistoliiton keskisen alueen toiminnanjohtaja Veera Kiretti kertoo.

Keskiössä on oppia lisää, mitä poliitikkona vaatii ja vaaleihin osallistuminen vaatii. Koulutuskertoja järjestetään useita ja niissä kuullaan asiantuntijoita eri aihepiireistä. Aihekokonaisuuksia ovat esimerkiksi poliittinen järjestelmä, kampanjointi ja poliittiset sisällöt, mutta tarkoituksena on, että koulutukseen osallistujat pääsevät myös itse vaikuttamaan sisältöihin.

Koulutukseen ilmoittautuminen on auki maaliskuun kolmanteen päivään asti ja ilmoittautumislomake on lähetetty jäsenille sähköpostilla. Osallistujat valitaan ilmoittautuneista, mutta osa tapaamisista järjestetään kuitenkin avoimina kaikille jäsenille, joten osittainen osallistuminen on mahdollista, vaikkei tulisikaan valituksi tällä kertaa. Ensimmäinen tapaamiskerta on maaliskuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *