Artikkeli: Kulttuuri, Pälkäne, Pirkanmaa

15.3.2024 klo 08:00

Radiomies muistelee Orivedellä

Jake Nyman puolikuvassa tv-studiossa.
Toimittaja Jake Nyman tunnetaan parhaiten musiikkiohjelmastaan Onnenpäivä, jota lähetettiin Ylellä vuosina vuosina 1984–2003. Parhamillaan ohjelmalla oli 900 000 kuuntelijaa. (Kuvakaappaus Ylen Puoli seitsemän ohjelmasta)

Musiikkitoimittaja Jake Nyman vierailee ensi tiistaina Oriveden kirjastossa. Hän kertoo työstään Ylellä ja esittelee viimeistä kirjaansa Monen vuoden jälkeen – radiomiehen muistelmat. Tilaisuuden järjestävät KSL:n Oriveden seudun opintojärjestö ja Oriveden kirjasto. 

Nymanin vierailu on yksi KSL:n Oriveden seudun opintojärjestön toiminnasta. Vuosikokouksessaan opintojärjstö esitti kaupungille kuntalaisaloitteen kirjallisuuden alan tapahtuman  järjestämisestä. Aloitteessa pyydetään kaupunkia kutsumaan koolle yhdessä kirjaston väen kanssa paikkakunnalla asuvat kirjailijat ja kääntäjät, kirjoittajalukion edustajat, kirjojen lukupiirit ja harrastajakirjoittajat sekä kirjallisuuden ja teatterialan toimijat. Järjestettäviksi tapahtumiksi aloitteessa ehdotetaan  muun muassa säännöllisiä kirjailijavierailuja ja  kirjailijoiden vapaamuotoista kesäkokoontumisia. Aloitteen taustalla on Oriveden Opiston historiallinen merkitys kirjoittajakoulutuksessa ja sen myötä suomalaisen kirjallisuuden edistämisessä.

Opintiojärjestö on myös mukana edistämässä kuntalaisten osallistumista ja osallistuu vuonna 2019 hyväksytyn kaupungin osallisuussuunnitelman päivittämiseen  ja tilaisuuksien järjestämiseen. KSL on mukana myös heinäkuussa 42. kerran järjestettävillä Oriveden markkinoilla, jotka ovat kesän suurimpia yleisötapahtumia alueella.

Tekstissä kuvattuja tapahtumia on täsmennetty 15.3.2+24 klo 8.59.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *