Artikkeli: Vasemmisto

22.5.2024 klo 08:29

Rentoa politiikan tekoa

Sorsapuistossa viihdyttiin lauantaina vasemmiston puistopiknikillä, jossa oli tavattavissa eurovaaliehdokkaita. (Kuva: Elli Lassila)

Vaikea kuvitella parempaa politiikan teon meininkiä kuin lauantaina 18.5. Tampereen Vasemmiston puistopiknikillä aurinkoisessa, jopa helteisessä Sorsapuistossa. Piknikillä kävi järjestäjien mukaan yli neljäsataa vierailijaa kuulemassa sekä eurovaaliehdokkaiden puheita että paikallisia artistien musiikkia.

Vasemmistoliiton tamperelainen varapuheenjohtaja Minna Minkkinen tarjosi turkulaiselle vieraalle eli puheenjohtaja Li Anderssonille ensimmäisen puheenvuoron. Li Andersson kiitti, sanoi lyhyesti suorat sanat oikeistohallituksen politiikasta ja kannusti piknikyleisöä eurovaalityön loppusuoralle.

– Tällainen tilaisuus on mielestäni eräs parhaista politiikan teon muodoista, nautitaan siis kesästä ja viihdytään hyvän musiikin parissa ja hyvien tovereiden seurassa, sanoi Li Andersson.

”Orpon oikeistohallituksen toimet ajavat työmarkkinoita sekasortoon ja heikentävät kansallisen lainsäädännön merkitystä työntekijöiden työehtojen turvaamisessa. Tämä tarkoittaa, että EU:n merkitys kasvaa. On todella tärkeää, että Euroopan parlamenttiin valitaan edustajia, jotka puolustavat työntekijöiden asemaa ja ammattiliittojen roolia vähimmäisehtojen takaajina”, totesi Minna Minkkinen Sorsapuistossa. Kuvassa puhumassa Li Andersson, Minna Minkkinen Anderssonin vasemmalla puolella. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Telttatiimi tarjosi yleisölle juuri niitä laatulättyjä, joita vain Tampereen Vasemmistolta saa. Kaistan toimittajalle Li Andersson pyynnöstä erikseen totesi, että kyllä Tampereen Vasemmiston lätyt ovat parhaita. Ja muusikot Joni Ekman ja Jukka Nousiainen esittivät juuri sellaista musiikkia, joka tähän tilaisuuteen sopi.

– Keittiössä oli hieman kiireitä, kun neljällä pannulla paistettiin kaksi ja puoli tuntia, totesi telttatiimin pääkokki Ville Autio.

– Neljättäsataa lättyä meni, kahvia kolmisenkymmentä litraa ja mehua nelisenkymmentä, Valitettavasti useista yrityksistä huolimatta vegaaninen ja gluteeniton lätty-yhdistelmä ei pysynyt kasassa, mutta tuotekehittely jatkuu, lateli Ville Autio keittiötilastoja.

”EU:lla olisi mahdollisuus puuttua Lähi-idän tilanteeseen. Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa Euroopan unioni reagoi voimakkaasti, mutta tuhoamissodan lopettamiseksi Gazassa ja laajemmin Lähi-idän tilanteelle EU ei ole tehnyt juuri mitään. Kyllä jo pitäisi”, sanoi Lauri Lindén Sorsapuiston piknikillä (kuvassa vasemmalla). (Kuva: Markku Uusiniemi)

Vasemmiston eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo vieraili niin ikään Sorsapuiston piknikillä. Aiemmin päivällä vasemmiston kansanedustaja Veronika Honkasalo haastatteli Li Anderssonin ja pirkanmaalaisten ehdokkaiden lisäksi Gashaw Bibania, vasemmiston vantaalaista euroehdokasta.

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Jussi Saramo oli puhumassa puistopiknikillä. (Kuva: Elli Lassila)

”Hallituksen leikkauspolitiikka osuu kovimmin niihin, joilla menee jo valmiiksi heikoimmin. Monen toimeentulo ja asuminen on nyt vaakalaudalla. Ruokajonot pitenevät ja Suomi on saa huomautuksia liian alhaisesta sosiaaliturvasta, mutta hallitus vain heikentää entisestään näiden ihmisten asemaa. Monilla ei ole enää varaa asua kodeissaan ja häätöjen määrä on kasvussa”, sanoi Mikko Aaltonen vasemmistopiknikillä. (Kuva: Markku Uusiniemi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *