Artikkeli: Pirkanmaa

6.6.2024 klo 10:19

Pirhan työntekijöiden toiveesta valtuustoaloite työsuhdepolkupyöräedusta

Pirkanmaan vasemmiston aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Milka Hanhela jätti maanantain aluevaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen työsuhdepolkupyöräedun ottamisesta käyttöön Pirkanmaan hyvinvointialueella. Vasemmistoliiton valtuutetuille oli kantautunut Pirhan työntekijöiden toive edusta, mikä innoitti aloitteen tekemiseen. (Kuva: Anna Weckström)

Vasemmistoliiton aluevaltuutetut jättivät maanantaina valtuustoaloitteen työsuhdepolkupyöräedun ottamisesta käyttöön Pirkanmaan hyvinvointialueella. Aloitteen taustalla oli työntekijöiltä kantautunut toive polkupyöräedusta.

– Työterveyshyötyjen lisäksi työmatkapyöräilyn edistäminen voisi parantaa Pirhan työnantajaimagoa, auttaa helpottamaan Pirhan toimipisteiden parkkipaikkojen ruuhkia, sekä vähentää työntekijöiden työmatkakustannuksia, aloitteessa perustellaan.

Hyvinvointialueista ainakin Pohjois-Pohjanmaalla on työsuhdepolkupyöräetu käytössä. Etu tarkoittaa käytännössä sitä, että työnantaja vastaa polkupyörän hankinnasta ja työntekijä voi käyttää polkupyörää niin työmatkoilla kuin vapaa-ajallaan. Etu voidaan tarjota palkan päälle tai pidättää palkasta.

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Pirkanmaan hyvinvointialue mahdollistaisi sekä manuaalisen että sähköisen työsuhdepolkupyörän käytön työntekijöille.  Aloite sai tukea yli puoluerajojen ja sen allekirjoitti yhteensä 36 aluevaltuutettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *