Kulttuuri, Näkökulma, Pääkirjoitus

SINIKKA TORKKOLA

6.6.2024 klo 17:09

Kaistaa on luettu yli miljoona kertaa

Kunniakirja ja ruusut
Vasen Kaista palkittiin 2016 Yleisen Lehtimieliiton journalistipalkinnolla. (Kuva: Vasemman Kaistan arkisto)

Vasen Kaistan -verkkolehden lukukertojen määrä on tänään ylittänyt miljoonan rajan. Se on hieno luku vapaaehtoisvoimin toimitetulle lehdelle. Istuntojen määrä myös vahvistaa näkemyksemme, että kaista on vakiinnuttanut paikkansa paitsi Pirkanmaan vasemmistolaisessa toiminnassa myös laajemmin pirkanmaalaisessa mediamaisemassa.

Kaista on tekijöidensä näköinen lehti. Vapaaehtoisten toimittamassa lehdessä julkaistaan niitä juttuja, joita tekijät haluavat tehdä. Ja kyllä he ovat halunneetkin, mikään inhimillinen ei ole ollut kaistalle vierasta. Sen ovat näyttäneet lähes 500 toimittajaa ja kuvaajaa sekä 3 286 julkaistua juttua.

Perustimme marraskuussa 2013 Vasemman Kaistan, sillä valtamediassa vasemmistolaisten toimet ja näkemykset ylittivät uutiskynnyksen ani harvoin. Ajattelimme tarvitsevamme omaa julkaisualustaa, että edes itse tietäisimme, mitä teemme. Sittemmin kaistan lukijakunta on laajentunut ja nykyisin tavoitamme laajasti muitakin kuin vain vasemmiston aktiiveja Pirkanmaalla.

Kaistan uutisissa keskitymme kertomaan Pirkanmaan asioista. Vaikka uutisten ytimessä ovat vasemmistoliiton poliittisen toiminnan raportointi, niin uutisoimme mieluusti myös kaikesta muusta kansalaisia kiinnostavista, jos joku niistä meille jutun tahtoo kirjoittaa.

Vasen Kaista on myös sitoutunut hyvään journalistiseen tapaan. Jutuissamme emme julkaise tietoja, joissa faktat eivät ole kohdallaan. Mielipiteellisissä näkökökulmissa kirjoittajat ottavat toki kantaa, mutta tosiasioita ei niissäkään keksitä. Kaista on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultin jäsenyyden kautta myös Julkisen sanan neuvoston jäsen.

Meille kaistalaisille verkkolehden toimittaminen on ennen muuta hauska ja kiinnostava tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttaa. Joukkomme on avoin, tervetuloa mukaan.

Kirjoittaja on Vasen Kaista -verkkolehden päätoimittaja.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Kommentteja: 2

 1. Miten pääsen lukemaan Vasen Kaistaa? Toivoisin keskustelua erilaisista tuista jotka suosivat varakkaita se pätee varsinkin kotitalousvähennykseen, mutta myös eläkkeensaajanhoitotukeen. Ihmisen täytyy ensin pystyä maksamaan itse palvelu, josta voi hakea palautusta. Se sulkee eniten tarvitsevat ulos avunsaamisesta.

  1. Hei Marja,

   Täälle verkossa pääset lukemaan kaistaa. Paperisena kaistaa ei julkaista.

   yt

   Sinikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *