Artikkeli: Uutiset 2013–2018

14.3.2016 klo 13:22

Vielä ehtii kommentoida tavoiteohjelmaa

Sampola_900x500

 

Vasemmistoliiton puoluekokous Oulussa 10. - 12-6.2016 vinjettiTeksti: JUKKA KINOS, kuva: MARJATTA KIVI
Vasemmistoliiton uusi tavoiteohjelma on parhaillaan järjestökäsittelyssä. Osastojen tilaisuuksissa ohjelmasta on jo keskusteltukin. Akaan vasemmisto ehätti ensimmäisenä ja piti tilaisuutensa helmikuun lopussa. Poliittiseen tavoiteohjelmaan muutos- ja lisäysesityksiä voi tehdä 23.3. saakka.

Akaan vasemmiston  tilaisuudessa Viialan Sampolassa vasemmistoliiton poliittista tavoiteohjelmaluonnosta oli puimassa eteläisen Pirkanmaan vasemmistolaisia Valkeakokselta ja Akaasta.

Ohjelman keskeneräisyyttä harmiteltiin, sillä aikataulu muutosten tekemiseen on kireä ja ohjelmaan on tulossa vielä lisäyksiäkin,  esimerkiksi koulutukseen. Keskustelussa pohdittiin muun muassa sitä, kuinka hyvien tavoitteiden toteuttamiseen saataisiin ihmiset mukaan – tavoitteissahan on kuitenkin kysymys meistä kaikista.

Maksi-ja minimieläke

Pohtivaa joukkoa keskustelutti kovasti eläkeläisten asema, olisiko mahdollista esimerkiksi asettaa minimi- ja maksimieläke. Nostaako perustulo hintoja niin, että elämisen nollaraja asettuu kahdeksaansataan euroon?

Muutamissa puheenvuoroissa pohdittiin kansallisen itsemääräämisoikeuden kaventumista ja määräysvallan siirtymistä Euroopan unionin päättäville elimille.  Keskustelua nostatti myös kysymys, siitä, kannattaisiko tavoitella tilannetta, jossa Suomi päättää kaikista omista asioistaan.

Tilaisuuden päätteeksi tehtiin jo alustavaa valmistautumista puoluekokoukseen ja Akaan vasemmisto asetti Jussi Jaran ehdolle puoluekokousedustajaksi.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa 

Vasemmistoliiton uusi tavoiteohjelmaluonnos verkossa

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *