Artikkeli: Uutiset 2013–2018

26.8.2014 klo 10:48

Pirkkalan vuokra-asunto taistelussa niukka häviö

Jos aravarajoitukset poistetaan Hakatie 1 asunnot Pirkkalassa purettaneen. Lopullisen päätöksen rajoitusten purkamisesta tekee Asumisen kehittämiskeskus ARA.
Jos aravarajoitukset poistetaan Hakatie yhden asunnot Pirkkalassa purettaneen. Lopullisen päätöksen rajoitusten purkamisesta tekee Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA.

Teksi: SINIKKA TORKKOLA, kuva: JOUNI KALLIOLUOMA
Pirkkalan Hakatien vuokra-asuntojen asukkaita uhkaa häätö. Pirkkalan kunnanhallituksen maanantaisessa kokouksessa päätettiin äänin  6-5 puoltaa aravarajoitusten poistamista Hakatien vuokra-asunnoilta. Pormestari Helena Rissasen (sdp) esitys voitti vasemmiston Rauno Lehtisen vastaesityksen pienimmällä mahdollisella enemmistöllä.

Lehtisen vastaesityksessä esitettiin, ettei aravarajoituksia pureta. Lehtisen esitystä kannatti keskustan Raili Naskali. Lehtisen esityksen puolesta äänestivät myös Teppo Hoikkala (vihr) Armi Kärki (ps) ja Jukka Tammi (kok). Aravarajoitusten purkamisen puolesta äänestivät pormestari Helena Rissasen (sdp) lisäksi Pirkko Jartti (kok), Jouko Karppanen (sdp), Ilona Salomaa (kok), Mika Seppänen (kok) ja Veera Veltti (sdp).

Lehtisen esityksen mukaan aravarajoitusten säilyttämistä puoltaa Pirkkalan huono asuntotilanne. Pirkkalassa jonottaa tällä hetkellä yli 250 perhettä vuokra-asuntoa. Jos Hakatien asunnoista poistetaan aravarajoitukset, se tarkoittaa 124 asunnon poistumista sosiaalisen asumisen piiristä.
– Päätös näytti, etteivät vuokra-asujat kiinnosta Pirkkalan kuntaa,  kommentoi Lehtinen kunnanhallituksen äänestyspäätöstä.

Aravarajoitusten säilyttämistä puoltavassa esityksessä todetaan vuokrayhtiön väitteet asuntojen luokattoman huonosta kunnosta pätemättömäksi.  Kuntokartoitus ei puolla näkemyksiä Hakatien asuntojen poikkeuksellista huonokuntoisuudesta.
–  Kuntokartoitus osoittaa, että kohteessa olisi syytä tehdä joitakin kunnossapitotoimenpiteitä, mutta korjaamattomissa olevia vaurioita tai rakennusvirheitä ei ole tullut esiin, todetaan Lehtisen esityksessä.

Lopullisen päätöksen arvarjoitusten poistamisesta tekee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Jos aravarajoitusten poistetaan, se antaa asunnot omistavalle Suomen vuokrakodit oy:lle oikeuden purkaa talot ja tehdä tontille mitä haluaa. Vuokrayhtiö voi esimerkiksi myydä tontin omistusasuntoja rakentavalle rakennusyhtiölle.

Lisää aiheesta Vasemmalla Kaistalla:
Pirkkalassa vaadittiin vuokra-asumista
Sosiaalinen asuminen ahtaalla Pirkkalassa
Onneksi olkoon, Pirkkala

Muualla verkossa
Rauno Lehtisen esitys on luettavissa kokonaisuudessaan Pirkkalan vasemmistoliiton sivuilla

 

Juttua korjattu 26.8. klo 13.15. Rissanen ja kumppanit äänestivät aravarajoitusten purkamisen eikä säilyttämisen puoleta.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *