Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.4.2015 klo 09:19

Noita-akkaleirillä Antaverkassa

Tuli räiskyi nuotiossa.
Tuli räiskyi nuotiossa.

Teksti: MARJA-LEENA TORKKI ja SUSANNA PESONEN, kuvat: JOUNI AHLGREN

Hämeen Pioneerit järjestivät perinteisen Noita-akkaleirin pääsiäisenä Antaverkassa Ylöjärvellä. Leirille osallistui yli 40 lasta ja aikuista. Pitkästä aikaa myös mekin olimme mukana.

 Viime kerrasta Noita-akkaleirillä on yli 15 vuotta ja sinä aikana leiri on ehtinyt muuttaa muotoaan. Vaikka ohjaajisto onkin pitkälti samaa, niin lapset eivät kuitenkaan ole mihinkään muuttuneet. Oma leiriläisemme nautti leiristä, samoin kuin muutkin lapset.

 

Välillä pelailtiin pihalla.
Välillä pelailtiin pihalla.

 

Noita-akkaleiri sellaisena kuin sen muistamme oli alle 9-vuotiaiden leiri, jolle joitakin lasten vanhempia ja isovanhempiakin saattoi tulla leiriläisiksi. Pääsiäisteema oli läsnä vahvasti ja lapset saattoivat vaikka lentää Kyöpelinvuorelle. Nykyisellään leirin ikähaitari oli laajempi ja enemmistö lapsista alakoululaisia. Teema näkyi edelleen askarteluissa ja iltasaduissa.

Ohjaajana toimiminen 15 vuoden jälkeenkin on helppoa. Oma haasteensa oli, kun emme olleet mukana ohjelman suunnittelussa, ja varmaan siksi oli pallo usein hiukan hukassa ja ohjelman sisältö arvoitus. Onneksi leiriläiset tuskin siitä kärsivät. Oma 2,5-vuotias leiriläisemme halusi vielä viikon päästäkin uudelleen leirille.

 

Makkara maistui kodassa.
Makkara maistui kodassa.

 

Pioneeritoiminnasta aikaisemmin Vasen Kaistalla:

Pioneerileirillä viihtyvät lapset ja aikuiset (Vasen Kaista 6.8.2014) 

Lähtisitkö ohjaajaksi? (Vasen Kaista 6.8.2014)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *