Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.11.2015 klo 08:43

Leipomukset mukaan piirikokoukseen

Piirikokouksessa leivotaan kuvaannollisesti politiikan eväitä kuten tapana on, mutta tällä kerralla leipominen on mukana kuvassa aivan konkreettisesti.
Piirikokouksessa leivotaan kuvaannollisesti politiikan eväitä kuten tapana on, mutta tällä kerralla leipominen on mukana kuvassa aivan konkreettisesti.

 

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: CAI MELAKOSKI     
Pirkanmaan vasemmisto kokoontuu ensi lauantaina piirikokoukseen Tampereelle päättämään piirin tulevasta toiminnasta ja valitsemaan piirille uutta johtoa. Piirikokouksessa päätösvaltaisia ovat kaikki piirin henkilöjäsenet. Läsnäolo- ja puheoikeus on myös muilla vasemmiston toiminnasta kiiinnostuneilla.

Ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta puhuu kansanedustaja Anna Kontula. Poliittinen sihteeri Jussi Saramo puolestaan puhuu puolueen tavoiteohjelman valmistelusta.

Kokoukseen odotetaan kymmeniä Pirkanmaan vasemmistoaktiiveja keskustelemaan, miten jatketaan syksyllä käyntiin lähtenyttä punavihreää kuntapolitiikkaa. Monessa pirkanmaalaisessa kunnassa vasemmistoliitto, demarit ja vihreät ovat pystyneet torjumaan kuntalaisten palvelujen heikennyksiä.

Moni kokousvieras saapuu paikalle leipomusten kanssa, sillä piirihallitus on pyytänyt kokousosallistujia talkoilemaan suolaista ja makeaa syötävää kahvin kanssa. Leipomistalkoot ovat osa piirin talouden vahvistamista. Tarjoilusta peritään vapaaehtoinen maksu.

Piirikokouksessa käsitellään myös Martti Vartiaisen tekemä aloite, jossa ehdotetaan yhden kokouspalkkion luovuttamisesta piirijärjestön toimintaan.
 Ehdotan että piirikokous tekee kaikille luottamushenkilöille vetoomuksen, että he laittavat tulevina vuosina yhden kokouspalkkionsa piirin tilille, esittää Vartiainen kokousaloitteessaan.

Kesäkuussa Ouluun puoluekokoukseen

Ensi kesän puoluekokous keskusteluttanee piirikokousväkeä, sillä kokouksessa valitaan puolueelle uusi puheenjohtaja.  Paavo Arhinmäki ilmoitti marraskuun puoluevaltuuston kokouksessa, ettei ole enää käytettävissä puolueen puheenjohtajaksi.

Puheenjohtajasta järjestettäneen ensi keväänä neuvoa-antava jäsenäänestys. Anna Kontula on ilmoittanut, ettei hän tavoittele puolueen puheenjohtajuutta. Myös eurokansanedustaja Merja Kyllönen on ilmoittanut, ettei ole asettumassa puheenjohtajaehdokkaaksi. Tällä hetkellä ehdokkaaksi on ilmoittautuneita on vain yksi, satakuntalainen Jari Myllykoski. Ehdokkuutta harkitsevat ainakin Li Andersson, Aino-Kaisa Pekonen ja Hanna Sarkkinen.

 

Lisää aiheesta:

Piirikokouksen asiapaperit: esityslista  toimintasuunnitelma, kokoussäännöt, ja piirikokousaloite Pirkanmaan vasemmiston sivulla.
Piirihallituksen jäsenet 2015


Lisää aiheesta Vasemmalla Kaistalla

Vasemmisto pää pystyssä eteenpäin (Uutinen kevätpiirikokouksesta 25.4.2015)
Torkkola Pirkanmaan vasemmiston johtoon (Uutinen syyspiirikokouksesta 29.11.2014)
Piirikokous vaati parempia lääkkeitä työelämään (Uutinen kevätpiirikokouksesta 14.4.2014)
Hyötynen jatkaa piirin puheenjohtajana (Uutinen syyspiirikokouksesta 1.12.2013)

Piirikokous alkaa lauantaina 28.11. klo 12, Monitoimitalo 13, Satakunnankatu 13, Tampere.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *