Artikkeli: Uutiset 2013–2018

18.1.2016 klo 14:34

Rajut korotukset torpattiiin sairaanhoitopiirissä

Tapaturma-  ja sairausinvalidit vetosivat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitukseen. Suunniteltu 30 prosentin korotus uhkaa pienituloisten toimeentuloa.
Tapaturma- ja sairausinvalidit vetosivat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitukseen, jotta se ei korottaisi asiakasmaksuja.

 

Teksti ja kuva: SINIKKA TORKKOLA      
Asiakasmaksut nousevat Pirkanmaan sairaanhoitopiirisssä maltillisesti. Korotus on 1,74 prosenttia. Ainoastaan peruuttamatta tai käyttämättä jääneen käynnin maksu nousee maksuasetuksen mahdollistaman enimmäismäärän eli 51,40 euroon.  

Sairaanhoitopiirin hallitus äänesti maanantaina pitämässään kokouksessa asiakasmaksujen korotuksesta. Äänin 11–2 Pekka Järvisen (sdp) tekemä esitys voitti sairaanhoitopiirin johtajan Rauno Ihalaisen esityksen, joka olisi nostanut asiakasmaksuja noin 30 prosenttia. Järvisen esitystä kannattivat Tuula Petäkoski-Hult (sdp), Jaakko Mustakallio (vihr.), Armi Kärki (ps) ja Sinikka Torkkola (vas). Äänestyksessä suurinta mahdollista korotusta vastaan äänestivät myös Ilpo Sirniö (sdp), Reijo Ojennus (ps). Tuukka Liuha (kesk) ja Tarja Soukko (kok). Myös Tampereen yliopiston edustajat Petri Lintunen ja Tarja Pösö äänestivät korotusta vastaa. Suurimman mahdollisen korotuksen puolesta äänestivät Elina Siren (kok) ja Peter Löfberg (rkp).

 Päätöksellään Pirkanmaan sairaanhoitopiiri seuraa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä monien kuntien asiakasmaksupäätöksiä, joissa korotuksia on maltillistettu. Myös  kansalaisjärjestöt ovat olleet huolestuneita asiakasmaksukorotusten vaikutuksista.

Tapaturma- ja sairausinvalidit  luovuttivat maanantaina sairaanhoitopiirin hallitukselle 690 kansalaisen allekirjoittaman asiakasmaksujen korotusta vastustavan adresssin. Sitä olivat luovuttamassa Anja Kivipensas, Vesa Ruskeaniemi, Irmeli Saarijärvi ja Eino Saarijärvi sekä Tarja Västilä. Adressin vastaanottivat sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen, hallituksen puheenjohtaja Ilpo Sirniö ja varapuheenjohtaja Elina Siren.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Sosiaali- ja terveysmaksut nousevat eri tahtiin Pirkanmaalla (21.12.2015)

 

Kommentteja: 1

  1. Kiitos Pirkanmaan Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry:lle aloitteellisuudesta.
    ja kiitos Pekka Järvisen esityksen kannattajille, ja kiitos Sinikka Torkkolalle
    päivän hyvästä uutisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *