Artikkeli: Uutiset 2013–2018

19.4.2016 klo 08:38

Sastamala rajoittaa päivähoito-oikeutta

Vasemmistoliiton valtuutetut Leena Saarela, Kari Oksanen, Simo Myrskyranta ja Juhani Hakasuo pitävät lasten päivähoito-oikeuden rajaamista epäoikeudenmukaisena, sillä päätös asettaa lapset eriarvoiseen asemaan.
Vasemmistoliiton valtuutetut Leena Saarela, Kari Oksanen, Simo Myrskyranta ja Juhani Hakasuo pitävät  päivähoito-oikeuden rajaamista epäoikeudenmukaisena, sillä päätös asettaa lapset eriarvoiseen asemaan.

 

Toimittaja:   SINIKKA TORKKOLA
Sastamalan kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen rajoittaa päivähoito-oikeutta. Sen sijaan kaupunginhallituksen esitystä päiväkotien ryhmäkokojen suurentamisesta valtuusto ei hyväksynyt.

Vasemmistoliiton valtuutettu Leena Saarela esitti, että päivähoito-oikeus ja ryhmäkoot säilytettäisiin ennallaan. Saarelan esitystä kannattivat Jenni Jokinen (sd) ja Eveliina Asikainen (vihr).

Saarela korosti puheenvuorossaan, että päivähoito-oikeuden rajaaminen 20 tuntiin viikossa asettaa lapset ja perheet eriarvoiseen asemaan. Rajaus kohdistuu lapsiin, joiden toinen vanhempi on kotona esimerkiksi työttömyyden tai työkyvyttömyyden vuoksi, ja heikentää lasten mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä.

– Isoja säästöjä tästä ei tulla saamaan, sillä niiden vanhempien, joista toinen on kotona, päivähoitopalvelun käyttäminen kokopäiväisesti on jo nyt ollut vähäistä. Aina ei pitäisi mennä raha edellä, totesi Saarela puheenvuorossaan.

Valtuusto äänesti päivähoidosta kolme kertaa. Myös kristillisdemokraatit tekivät vastaesityksen, jossa hyväksyttiin päivähoito-oikeuden rajaus mutta ei ryhmäkokojen suurentamista. Äänestyksessä vasemmistoliiton esitys hävisi kristillisdemokraattien esitykselle äänin  40–18. Seuraavassa äänestyksessä kristillisdemokraattien esitys voitti kaupunginhallituksen esityksen äänin 32–26.

Sastamalan kaupunginvaltuusto siis päätti rajata subjektiivisen päivähoito-oikeuden kahteenkymmeneen viikkotuntiin. Sen sijaan yli 3-vuotiaiden lasten ryhmäkoko säilyy ennallaan eli yhtä aikuista kohden saa olla seitsemän lasta.

Lue lisää aiheesta Vasen Kaistalta

Päivähoito-oikeus kutistuu Pirkkalassa (22.2.2016)
Valkeakoskella säilyy tasa-arvoinen päivähoito äänin 23 – 20 (19.11.2015)
Tampereella jatkuu tasavertainen päivähoito äänin 33 – 34 (16.11.2015)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *