Artikkeli: Uutiset 2013–2018

8.7.2016 klo 12:49

Vasemmisto liikkeellä Pirkanmaalla myös heinäkuussa

Pirkanmaan_heinakuu2016_900x529
Vasen palsta: Sinikka Torkkola puhuu sotesta ja Siltalan pehtoori nähdään sunnuntaina Orivedellä Keskipalsta: Vasemmistonuoret tempaisevat maanantaina Keskustorilla Anni Ahlakorven johdolla, torilla myös Tampereen vasemmiston teltta. Oikea palsta: Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson keskustelee ja tamperelaisvaltuutettu Kalle Hyötynen laulattaa työväenlauluja heinäkuun lopulla Valkeakoskella.


Kesäkaista tunnuskuvaTeksti: CAI MELAKOSKI   

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vierailevat Pirkanmaalla heinäkuussa, Ahlakorpi Tampereen Keskustorilla ensi maanantaina ja Andersson Työväen musiikkitapahtumassa kuun lopulla.

Yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneelle pirkanmaalaiselle heinäkuu tarjoaa myös muun muassa eläkeläistapaamisen Orivedellä, mielenosoituksen ihmisyyden puolesta Tampereella, Näsijärven siisteyttä ajavan keskustelutilaisuuden Ylöjärvellä ja työväenlaulukaraoken Valkeakoskella.

Sote-keskustelu ja Siltalan pehtoori 10.7. Oriveden Eräjärvellä

Eräjärven Eläkeläiset ry kutsuu ensi sunnuntain tapahtumaansa, jonka ohjelmassa on muun muassa Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelua ohjaavan hallituksen jäsenen, Sinikka Torkkolan alustama keskustelu siitä, miten erityisesti vanhusväestön palvelut saadaan turvattua tulevassa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa.

Tampereen Eläkeläisten kuoro antaa oman panoksensa tilaisuuteen. Myös nokialaiset ovat tarjonneet ohjelmaansa ja muutkin saavat esiintyä. Lopuksi Rönnissä on kulttuuria nautittavissa myös Eräjärven Työväen Näyttämön tuottamassa teatteriesityksessä Siltalan pehtoori.

Lisätietoja

Vasemmistonuorten kesäkiertue maanantaina Keskustorin markkinoilla

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi ja joukko järjestön aktiiveja matkaa Suomen laidasta laitaan feministisellä kesäkiertueella, joka pysähtyy Tampereen Keskustorille ensi maanantaina kello 10–14.

Lisätietoja

Maanantaimarkkinoilla on myös Tampereen vasemmiston teltta, joka tarjoaa kello 9‒13 kahvia ja mahdollisuuden jututtaa tamperelaisia vasemmistoliiton luottamushenkilöitä.

Mielenosoitus ihmisyyden puolesta tiistaina Hämeenpuistossa

For Humanity -yhteisö kutsuu ensi tiistaina Hämeenpuistossa kello 16.30 järjestettävään mielenosoitukseen Ihmisyyden puolesta – Ei käännytyksiä konfliktialueille

Järjestäjät kutsuvat kaikkia, jotka pitävät turvaa ja vapautta oleellisina osina elämisen arvoiseen elämään mukaan rauhanomaiseen tapahtumaamme epähumaania maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Järjestäjät vaativat Afganistaniin, Irakiin ja Somaliaan tehtävien käännytysten lopettamista ja maahanmuuttoviraston maalinjausten päivittämistä maiden todellisia turvallisuustilanteita vastaaviksi.

Lisätietoja

Näsijärven puolesta torstaina Kesäpirtillä

Tampereen työväenopiston opiskelijat kutsuvat osallistujia Kesäpirtillään Ylöjärvellä ensi torstaina 14.7. kello 15. Kaikille avoimessa keskustelussa puhutaan Näsijärven tilasta. Keskustelussa on mukana Pirkanmaan ympäristöpalkinnolla palkittu,  Pidä Saaristo Siistinä -järjestön Pirkanmaan aluevastaava Yrjö Silvennoinen.

Lisätietoja 

Työväen musiikkitapahtuma kutsuu Valkeakoskelle

Jo 45. kerran järjestettävä Työväen musiikkitapahtuma tarjoaa paljon elämyksiä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Valkeakoskella.

Palaamme tapahtuman tarjontaan laajemmin erillisessä kirjoituksessa, mutta ennakkotietona muutama poiminta:

  • Pirkanmaan vasemmistoliitto on omalla pisteellään mukana tapahtumatorilla perjantaina 29.7. klo 15–20 ja lauantaina 30.7. klo 10–20.
  • Perjantaina klo 21.30 Vasemmisto isännöi SAK-lavalla työväenlaulukaraokea. Laulattajana tamperelainen valtuutettu ja musiikkimies Kalle Hyötynen.
  • Li Andersson osallistuu PAMin alkoholipoliittiseen keskusteluun lauantaina klo 13.

 

Lisätietoja:

Työväen musiikkitapahtuma 

Vasemmisto liikkeellä kesätapahtumissa 

|||

ihmisyydenpuolesta

Kesäkaista

Kesäkaista on juttusarja, jossa Vasen Kaistan toimittajat jakavat elämyksiään eri puolilta kesäsuomea. Myös menovinkit ovat kuvassa mukana.

Sarjassa ilmestynyt vuonna 2016:

Ajatuksia ajasta – 2400 sekuntia Neiti Aikaa (1.8.)

Westersin puutarha – suvikeidas Turunmaalla (30.7.)

Minkä värinen hattu minulla on? (29.7.)

Kuhmalahden Taidepappilan Teemu ja eläimet (27.7.)

Purnussa vapaalla kädellä (26.7.)

Vasemmistonuorten kesäkiertue kampanjoi maksutonta ehkäisyä nuorille (12.7.)

Vasemmisto liikkeellä Pirkanmaalla myös heinäkuussa (8.7.)

Äitienpäiväkävelylle arboretumiin (6.5.)

Kaikki Kesäkaistajutut:

Kesäkaista 2015-2016

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *