Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

1.4.2017 klo 09:50

Hallitus luki asiantuntijalausunnon!

Teksti ja kuva: MIKAEL PATUS
Absurdistanin hallituksen tämänaamuisessa tiedostustilaisuudessa pääministeri Juhani Karju aiheutti maailmanlaajuisen kohinan ilmoittaessaan, että hallitus on tutustunut asiantuntijoiden kannanottoihin.

‒ Huomasimme, että monelta taholta tuli kritiikkiä valmistelemaamme maailman parasta sote-uudistusta kohtaan. Hetken mielijohteesta otimme yhden sosiaalipolitiikan professorin lausunnon roskakorista ja se löi meidät ällikällä. Näytti siltä, että olimme tekemässä vuosisadan munausta.

‒ Pyysimme avustajia joutuisasti silittämään ja liimaamaan yhteen kaikki asiantuntijalausunnot, luimme ne innostuksesta vapisten ja yllemme lankesi valo, J. Karju riemuitsi.

‒ Lopullisesti riemu keskuudessamme repesi, kun löysimme vasemmistoliiton sote-mallin. Siinähän kaikki oli juuri siten, kuin itse asiassa mekin halusimme.

Myös ulkoministeri Timppa Karju yllätti haltioituneella esityksellään:

‒ Joku kansalaisjärjestöjen lähetystön edustaja oli unohtanut kokoushuoneeseen maamme perustuslain ja kansainväliset ihmisoikeussopimukset. Aloin ihan piruuttani lukea niitä ääneen, ja kohta sali hiljeni. Huomasimme kaikki, että olimme aivan hullusti evästäneet maahanmuuttovirastoa turvapaikanhakijoiden kohtelussa. Otimme oitis kopioita näistä dokumenteista migrille ja teimme joukon korjauksia asetuksiin ja lakeihin. Haluammehan kuulua sivistyneiden oikeusvaltioiden joukkoon, tiivisti T. Karju.

Valtiovarainministeri Peter Karju kantoi suurimman kassin tiedostustilaisuuteen. Hän vaikutti hyvin hämilliseltä esittäessään oman puheenvuoronsa:

‒ On tämä vähän noloa. Valtionvarainministeriön helmitaulussa on ilmennyt perustavanlaatuinen hikka. Se on kääntänyt kaikki laskelmat päälaelleen. Meillä sattui nyt olemaan työelämän tutustumisjaksolla oleva peruskoulun yhdeksäsluokkalainen hommissa, ja hän selvitti koko sotkun.

‒ Se on aivan vahinko, että olemme antaneet rikkaille ja suuryrityksille kaikenmaailman alennuksia. Eihän sellaisista ole kansantaloudelle ja kansan enemmistölle kuin haittaa. Maanantaista lähtien kaikki indeksileikkaukset on peruttu, kaikkia sosiaalietuuksia korotetaan ja verotusta kehitetään vapauttamalla alle 20 000 vuosiansiot verosta ja kiristämällä verotusta asteettain yli 50 000 euron ansioista.

‒ Osinkoverotuksesta tehdään tottakai järkevämpi, ja se täyspölhö kiky-sopimus peruutetaan, kuten myös aivan älyttömät koulutusleikkaukset, päivähoito-oikeusrajoitukset ja umpitollot työttömien kyykyttämisreformit. Kuka onneton hölmö onkaan niin typeriä ideoita saanut, peräsi ilmeisen närkästynyt P. Karju syyllisiä ilmoittautumaan.

Tiedostustilaisuus on päättymäisillään kun pääministeri J. Karju vielä huudahtaa:

‒ Vielä yksi tärkeä asia! Se, että maamme ei ole 130 maan joukossa valmistelemassa kansainvälistä ydinaseriisuntasopimusta tällä viikolla alkaineissa neuvotteluissa on puhdas vahinko. Timppa Karjun koira oli erehdyksessä syönyt kutsukirjeen. Delegaatiomme on jo matkalla neuvotteluihin, J. Karju raportoi.

‒ Niin, ja on minullakin vielä yksi juttu, heräsi ulkoministeri Timppa Karju,
‒ En kyllä käsitä miten on voinut käydä niin, että maamme myy sotateknologiaa Saudi-Arabiaan, joka surutta pommittaa kouluja ja sairaaloita Jemenissä. Panimme tässä tiukat pakotteet Saudi-Arabialle ja samaan syssyyn muillekin törkeitä ihmisoikeusloukkauksia tekeville maille, kuten Israelille, T. Karju jyrisi.

‒ Aivan, loihe vielä valtionvarainministeri P. Karju lausumaan, huomasimme myös, että olimme jotenkin etääntymässä YK:ssa tekemästämme lupauksesta nostaa kehitysyhteistyömäärärahat 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Korjasimme asian heti, sillä täytyyhän ihmisen olla sanansa mittainen, kiteytti P. Karju.

Absurdistanin hallituksen tiedotustilaisuus on otettu maailmalla innostuneesti vastaan. “Let’s make solidarity great again”, twiittasi liikuttunut Ameriikan Yhdistyneiden Publikaanien presidentti Aku Karju aamiaispöydästään.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *