Artikkeli: Uutiset 2013–2018

30.3.2017 klo 14:49

Allekirjoita kansan välikysymys: oikeudenmukainen sote

Allekirjoitusten keruu kansan välikysymykseen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksesta käynnistyi tänään.

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI
Vasemmistoliitto käynnisti tänään nimienkeruukampanjan paremman sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen puolesta. Kampanja kulkee kansan välikysymyksenä. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kutsui aamupäivällä Facebook-päivityksessään:
‒ Kehotamme kaikkia suomalaisia allekirjoittamaan ”kansan välikysymyksen” oikeudenmukaisen sote-uudistuksen puolesta, ja haastamme myös muita puolueita ja ammattiliittoja mukaan. Kaadetaan yhdessä epäreilu #sote-malli!

Kansan välikysymyksen voi allekirjoittaa kampanjan verkkosivuilla. Itse vetoomusteksti on napakka ja iskee suoraan asian ytimeen:

‒ Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut kaipaavat enemmän resursseja ja parempaa yhteistyötä, ei pakkoyhtiöittämistä ja yksityistämistä. Vaadi hallitusta palaamaan alkuperäisiin tavoitteisiin hoitoketjujen sujuvoittamisesta ja kansalaisten tasa-arvon parantamisesta, kuuluu vetoomus. Vetoomuksen luovutetaan hallitukselle ennen valinnanvapauslainsäädännön eduskuntakäsittelyä.

Kampanjan sivulla on myös paljon asiaan liittyvää materiaalia niille, jotka haluavat tehdä asiaa tunnetuksi, myös niille, jotka eivät vielä ole saaneet riittävästi tietoja ottaakseen kantaa asiaan. Kampanjasta saa paljon niin sanottua kättä pidempää kuntavaalikentille.

Kampanjasivuilla oikaistaan viisi sote-keskustelussa usein esitettyä virheväittämää hyvin napakasti, sivuilta voi myös ladata itselleen 40-sivuisen vihkosen, jossa kaikki sote-uudistukseen liittyvät asiat puidaan.

Vasemmiston sote-malli sivustolla on myös video, jossa Li Andersson esittelee vasemmiston sote-mallin, ja animaatio, joka havainnollistaa mihin suuntaan Sipilä, Orpo ja Soini ovat suomalaisten terveyspalveluita kätilöimässä.

Tutustu aineistoon ja allekirjoita vetoomus

*

Kommentteja: 5

  1. Sote avaa yhä useammalle lääkärille mahdollisuuden nostaa ansitulonsa melkein verovapaina osinkoina yhtiöittämisen kautta. Sote on tulonsiirto hyväosaisille, ei mikään tasa-arvon tuoja. Jo nyt useat läkärit, jotka nostavat ansionsa verovapaina, tekevät puolta päivää, työ sairaiden parissa kun ei ole kivaa. Lääkäripula varsinkin syrjäseuduilla lisääntyy.

  2. Hienoa että asiaa ajetaan ja vielä on mahdollista vaikuttaa. Inhimillisyys ja välittäminen ei saa jäädä markkina-ajattelun alle. Kiitos!

  3. Kuuntelin Li Anderssonia Virossa tv:ssä.
    Ja kuulin Sotesta loistava Vasemmistoliiton mainoksen Pispalan radiossa tänään.
    En ole koko aikana uskonut Soteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *