Artikkeli: Uutiset 2013–2018

28.5.2017 klo 10:01

Vasemmiston valtuutetut tapaavat säännöllisesti

Pirkanmaan vasemmiston valtuutettujen tapaamisessa valmistauduttiin tulevaan valtuustokauteen, Eturivissä Katja Kotalampi. Toisessa rivissä vasemmalta ovat Riitta Palomäki, Pekka Kiukainen, Jussi Niinenmaa ja Vilho Ponkiniemi.

 

Teksti ja kuva: SINIKKA TORKKOLA
Pari kertaa vuodessa vähintään, mieluusti useamminkin, on syytä tavata. Sitä mieltä olivat Tampereella tavanneet vasemmistoliiton pirkanmaalaiset valtuutetut ja varavaltuutetut. Tapaamiseen osallistui lähes 30 valtuutettua ja varavaltuutettua sekä piirihallituksen jäsentä.

Yhteydenpitotavoista kävi vilkas keskustelu. Viestintätapojen muutos vaatii soveltamista. Se mikä on näppärää ja nopeaa virtuaalisten välineiden aikana syntyneille diginatiiveille, voi olla puhelimen ja kirjeen käyttöön kasvaneelle tuskaista ja hidasta. Osallistujien mielestä nopeaan yhteydenpitoon edelleen paras keino on tekstiviesti. Sähköpostiakin lukevat lähes kaikki. Jos kaikki ryhmän jäsenet ovat Facebookin käyttäjiä, niin suljettu ja salainen ryhmä on myös kätevä.

Ylivoimaisesti paras tapa keskustella päätettävistä asioista ja sopia linjoista on edelleen kasvokkainen tapaaminen. Tapaamisia onkin tapana pitää ennen valtuustojen kokouksia. Kokouksiin osallistuu valtuutettujen ja varavaltuutettujen lisäksi myös kunnallisjärjestöjen aktiiveja ja muita luottamushenkilöitä.

Vasemmiston teltta on nykyajan työväentalo

Vähäinen näkyvyys julkisuudessa on vasemmiston usein toistuva puheenaihe. Näkyvyyttä tarvitaan paitsi uudessa ja vanhassa mediassa niin myös katukuvassa. Säännöllisesti torille tai kaupan nurkalle ilmestyvä teltta lippuineen kertoo: vasemmisto toimii ja vaikuttaa.

Suhde mediaan puhuttaa vasemmistoaktiiveja aina ja kaikkialla. Mediaa ei voi määräillä, mutta hyvään yhteistyöhön voi pyrkiä. Ryhmäkeskusteluissa todettiinkin, että valtuustoryhmien tulisi sopia, miten tiedottaminen hoidetaan ja kuka siitä vastaa.

Sosiaalinen media on nopea väline kertoa, mitä ja missä päätetään. Verkkosivut on syytä pitää ajan tasalla. Siellä on hyvä esitellä vasemmiston päättäjät ja kertoa yhteystiedot. Paikallislehtiäkään ei ole syytä unohtaa. Yleisönosastokirjoitus on edelleen toimiva tapa kertoa, mitä mieltä vasemmisto on. Lennäkkejäkin tarvitaan. Seminaariin osallistujat toivoivatkin helppokäyttöistä lennäkkipohjaa

Vasen Kaistalle uusia kirjeenvaihtajia

Seminaarilaiset tahtoivat Kaistalle juttuja sekä vasemmiston toiminnasta että kaikesta muusta kiinnostavasta kaikkialta Pirkanmaalta. Kaistan maakuntauutisointi paraneekin, sillä Jussi Niinenmaa Hämeenkyröstä ja Jenni Saxholm Orivedeltä lupautuivat Vasen Kaistan kirjeenvaihtajiksi.

Kuntapolitiikan ohella seminaarissa puitiin tulevia maakuntavaaleja. Vasemmistoliiton kunta- ja järjestösihteeri Mikko Koikkalainen kertoi maakuntavaalien aikataulut ja lähtökohdat. Pirkanmaalla seuraava maakuntavaalietappi on elokuu, jolloin järjestetään maakuntavaaliseminaari. Kesäkuussa kokoontuva piirihallitus valmistelee elokuun seminaaria ja luonnostelee maakuntavaalisuunnitelman.

|||

Maakuntavaaleista Vasen Kaistassa

Tampereen vasemmisto keskusteli maakuntavaaleista ja sotesta (2.6.2017)
Vasemmiston valtuutetut tapaavat säännöllisesti (28.5.2017)
Ennakoivatko kuntavaalit maakuntavaalien tuloksia? (10.5.2017)
Voiton ilolla kohti maakuntavaaleja (24.4.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.